جستجو


بر این اساس، صادرات ۷٫۴۸ میلیارد دلاری بخش معدن و صنایع معدنی در ۱۰ ماهه امسال نشان‌دهنده سهم ۲۱ درصدی از ارزش کل صادرات غیرنفتی است بر پایه این داده‌ها، ارزش سه میلیارد دلاری واردات بخش معدن و صنایع معدنی در این مدت سهم ۹ درصدی از واردات کل را نشان می‌دهد.

برابر آمار مورد بررسی، زنجیره فولاد بیشترین سهم را از صادرات بخش معدن و صنایع معدنی را در ۱۰ ماهه ۹۷ داشت که با ارزش ۳٫۴۶ میلیارد دلار، رشد ۲۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه پارسال ثبت کرد. به گزارش ایرنا، میزان وزنی صادرات زنجیره فولاد در مدت یاد شده، حاکی از عبور از سد ۷٫۵ میلیون تن است و برآورد شده است تا پایان سال از ۹ میلیون تن هم فراتر برود. آمارهای گمرک نشان می‌دهد پس از زنجیره فولاد، مس با رشد سه درصدی در دوره مورد بررسی و دستیابی به رقم ۶۵۴ میلیون دلار، کنسانتره سنگ آهن با رقم ۳۹۸ میلیون دلار و سیمان با ۳۷۳ میلیون دلار بیشترین سهم از ارز از صادرات معدن و صنایع معدنی را در مدت ۱۰ ماهه امسال به خود اختصاص دادند.

مجموع صادرات وزنی معدن و صنایع معدنی در ۱۰ ماهه ۹۷ نشان‌دهنده گذر از رقم ۴۵ میلیون و ۹۵۲ هزار تن است. این رقم در مقایسه با دوره مشابه پارسال حاکی از کاهش هفت درصدی دارد. مجموع صادرات وزنی این بخش گویای آن است که ۴۸ درصد از سهم کل صادرات کشور مربوط به بخش معدن و صنایع معدنی است. همچنین ارزش هفت میلیارد و ۴۸۰ میلیون دلاری این بخش در مدت مورد بررسی، رشد ۲ درصدی را در مقایسه با ۱۰ ماهه پارسال ثبت کرد.

آمارهای مورد استناد این گزارش گویای اتکا به تولید داخلی و کاهش ۳۹ درصدی واردات از نظر وزن و ۳۱ درصدی از لحاظ ارزشی در ۱۰ ماهه امسال در مقایسه با دوره مشابه سال ۹۶ است. مجموع واردات معدن و صنایع معدنی در دوره این گزارش به سه میلیون و ۱۰۶ هزار تن رسید که ۱۳ درصد وزنی کل واردات را به خود اختصاص داد. ارزش سه میلیارد و ۱۹ میلیون دلاری واردات این مدت نشانه افت ۳۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۶ است؛ آن زمان ۹ درصد از کل واردات غیر نفتی به بخش معدن و صنایع معدنی مربوط بود.

میزان صادرات بخش معدن از نظر وزن و ارزش نسبت به مدت مشابه پارسال به ترتیب ۱۶ و ۳۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.صادرات غیرنفتی با احتساب میعانات گازی در ۹ ماهه امسال ۸۶ میلیون و ۹۴۰ هزار تن به ارزش ۳۳ میلیارد و ۳۵۸ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزن ۲ درصد کاهش و از لحاظ ارزش ۵٫۴ درصد افزایش داشت. ایران سالانه ۴۰۰ میلیون تن مواد معدنی از سه هزار و ۳۰۰ معدن فعال استخراج می‌کند که بالغ بر ۶۰ تا ۶۵ درصد آنها مصالح ساختمانی است.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.