مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی کشور گفت: بسیاری از مناطق کشور جزو مناطق ممنوعه هستند بنابراین فعالیت معدن در این مناطق ممنوع است با این حال تمام معادن براساس قوانین و ضوابط بررسی خواهند شد.
مسعود جلالی در واکنش به مزایده و واگذاری ۵۰۰۰ معدن به شرکتهای معدنی بخش خصوصی اظهارداشت: مزایده ۵۰۰۰ معدن به معنای مجاز شدن فعالیت تمام این معدنها در عرصههای مرتعی نیست. تمامی این معادن باید بر اساس قانون استعلام شوند و سازمان منابع طبیعی نیز براساس قوانین و ضوابط موجود در این حوزه ، تمام معادن را بررسی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه برخی مناطق ممنوعه برای فعالیت های معدنی گفت:بهرهبرداری از معادنی که در جنگلها، پارکهای جنگلی، ذخیرهگاههای منابع طبیعی، عرصههای جنگلکاری شده و عرصههایی که در معرض فرسایش بادی و آبی هستند طبق قانون ممنوع است واجازه فعالیت معدنی را در این عرصهها نخواهند داشت.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی کشور تصریح کرد: براساس ضوابط اعلامی وزارت صمت تمامی معادن به مزایده نخواهد رفت و حذف خواهد شد و آن تعدادی هم که مجوز فعالیت میگیرند، برخورد سختگیرانهای خواهیم داشت تا هم هنگام بهرهبرداری و هم بعد از بهرهبرداری تمام ضوابط رعایت شود.
جلالی با اشاره به بررسیهای سازمان منابع طبیعی برای تایید مزایده های معدنی تصریح کرد: در این مزایده ها معادنی قابل بهره برداری خواهند شد که جادههای دسترسی به معادن، همجواری منابع و چشمههای آبی و ساکنان روستایی منطقه درکانون توجه قرار میگیرد و در مناطقی که فعالیت آبخیزداری انجام شده است ، اجازه فعالیت معادن هرگز داده نخواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه تمام استعلامات بهدقت و بر اساس ضوابط و قوانین منابع طبیعی بررسی خواهد شد، گفت: با وجود احترام به فعالیت معادن در کشور به دلیل اینکه جزو موهبتهای الهی هستند که در کشور قرار دارند اما لازم است که در شیوه و نوع بهرهبرداری از معادن تجدید نظر و اولویتهای معادن در کشور تعیین شود.
جلالی در پایان با تاکید بر اینکه معادن ذخیرهای هستند که باید برای نسل آینده نیز حفظ شوند، گفت: سیاست بهرهبرداری نباید به گونهای باشد که هرچه معدن در کشور وجود دارد را در مدتزمانی مشخص بهرهبرداری کنیم و نسل آینده از این نعمت بیبهره شوند. نگهداریها باید بهصورتی باشد که نسلهای دیگر نیز از این نعمت بهره ببرند.
منبع: فولادبان