جستجو

برخی از کارشناسان از تداوم کمبود برق در سال ۱۴۰۲ با وجود افزایش ظرفیت نیروگاه‌های کشور خبر می‌دهند.


حسن طاهری اظهار کرد: صنایع بیشترین مصرف‌کننده برق در شش ماه ابتدایی سال جاری داشتند. در این بازه زمانی در مجموع ۳۴ درصد از برق کشور در بخش صنعت به مصرف رسید و پس از آن، بخش خانگی با ۳۳.۷ درصد در رده دوم و بخش کشاورزی با ۱۵٫۴ در دره سوم بیشترین مصرف‌کننده برق قرار گرفتند. البته با اینکه در تابستان سال جاری سریال خاموشی‌های برق به ‌مانند سال گذشته تکرار نشد اما قطعی برق در بخش صنایع و خانگی را همچنان در برخی از مناطق کشور شاهد بودیم.

وی گفت: همچنین بنا بر اعلام وزارت صمت، برق‌رسانی به صنایع در فصل گرم سال جاری نسبت به سال قبل بیشتر بود به گونه‌ای که درصد برق‌رسانی به فولاد ۱۷٫۳ درصد، پتروشیمی ۲۷٫۵ درصد، سیمان ۱۰٫۵ درصد و خودروسازی ۳٫۳ درصد برق افزایش یافت. با این وجود، باز قطع برق برخی از صنایع به بیش از ۱۲ ساعت در هفته رسید، این در حالی است که گفته می‌شود هر ساعت خاموشی حدود ۱۵۰ میلیون تومان به صنایع متوسط کشور خسارت وارد می‌کند.
این فعال فولادی با اشاره به گفته‌های وزارت صمت در حوزه قطعی برق تصریح کرد: هرچند تاکنون آمار دقیقی درباره خسارت قطعی برق صنایع در تابستان امسال اعلام نشده است اما آن‌طور که مسئولان وزارت صمت می‌گویند، در تابستان سال گذشته به دلیل قطعی‌های نامنظم و مکرر برق، صنایع بالغ‌ بر ۷ میلیارد دلار زیان دیدند. در واقع، با محدودیت‌های انرژی و قطعی برق در سال گذشته، چندین میلیارد دلار به شرکت‌های فولادی، سیمانی و پتروشیمی ضرر وارد شد. براساس آمارهای مطرح‌شده از سوی متولیان صنایع فولادی، فقط صنعت فولاد ۴ میلیارد دلار خسارت دید و از برنامه هدف‌گذاری حدود ۶ میلیون تُن عقب افتاد.

طاهری با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در صنعت برق جذابیت ندارد، اظهارداشت: حال با این وضعیت، برخی از کارشناسان از تداوم کمبود برق در سال ۱۴۰۲ با وجود افزایش ظرفیت نیروگاه‌های کشور خبر می‌دهند. در کنار این مساله، اگر آمار افزایش ظرفیت تولید برق نیز مدنظر قرار گیرد، مشاهده خواهد شد که برآورد وزارت نیرو، حدود ۶ هزار مگاوات تا پایان جاری است درحالی‌که کمبود برق شبکه در پیک حدود ۱۲ تا ۱۵ هزار مگاوات برآورد می‌شود که نشانگر تداوم وضعیت سال ۱۴۰۱ در ۱۴۰۲ است.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.