جستجو

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: امروز تولیدکنندگان فولاد با چالش جدی تامین انرژی روبرو شده اند و اعمال محدودیت گاز برای صنایع فولاد به ارز آوری این صنعت لطمه و موجب درجا زدن تولید فولاد بر روی 30 میلیون تن می‌شود.


بهرام سبحانی با تاکید بر اینکه صنعت فولاد به عنوان یک صنعت مادر است و باید زیرساخت‌های مورد نیاز این صنعت تامین شود، اظهارداشت: اگر در تامین زیرساخت‌های مورد نیاز صنعت فولاد عقب بمانیم، صنعت فولاد کشور توسعه پیدا نخواهد کرد و ظرفیت‌های آن بلا استفاده خواهد ماند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: هم اکنون ظرفیت تولید فولاد در کشور ۴۰ میلیون تن، اما تولید حدود ۳۰ میلیون تن است. برهمین اساس، در حال حاضر ۱۵ میلیون تن به علت محدودیت و کمبود زیرساخت آب و انرژی قابل بهره برداری نیست.
سبحانی با اشاره به اینکه در هوای گرم محدودیت برق و در سردی هوا با محدودیت گاز مواجه هستیم، افزود: در یک ماهه اخیر فولادسازان با هر دوی این محدودیت‌ها روبرو بوده اند که این مشکلات سبب شده است که صنعت پویای فولاد کشور لطمه ببیند.
وی با بیان اینکه صنعت فولاد یک صنعت اشتغالزا و بخش خصوصی در این صنعت سرمایه‌گذاری‌های زیادی انجام داده است و این صنعت ارزآوری خوبی برای کشور دارد، گفت: ضروری است با هماهنگی سه وزارتخانه صمت، نفت و نیرو برای تامین انرژی و خوراک صنایع فولاد اقدامات لازم به عمل آید.
به گفته سبحانی، ما باید در تامین انرژی مورد نیاز صنعت فولاد برنامه های بلند و کوتاه مدت را دنبال کنیم، زیرا هم اکنون برای تولید ۳۰ میلیون تن فولاد کمتر از ۵ درصد گاز و کمتر از ۱۰ درصد برق مصرف می‌شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران یادآور شد: اگر ما به دنبال رسیدن به هدف تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد هستیم، باید به فکر مصرف برق و گاز آن نیز باشیم و چون صنعت فولاد صنعت ارزآوری برای کشور دارد نباید در شرایط فعلی محدودیت برای مصرف گاز و یا برق داشته باشد.
سبحانی اظهار کرد: در بلند مدت در حوزه برق و گاز باید اقدامات خوبی انجام شود، ضمن اینکه در زمینه تولید برق می‌شود به مصرف کنندگان اعلام شود که در تولید برق مشارکت کنند اما در حوزه گاز نمی‌شود این مساله اتفاق بیفتد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: استخراج و توسعه گاز در دست بخش خصوصی نیست بلکه گاز در دست دولت است و بخش خصوصی نمی تواند در این خصوص کاری انجام دهد، لذا دولت باید در این حوزه ظرفیت‌سازی کند تا صنایع بزرگ دچار کمبود و قطعی گاز نشوند.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.