جستجو

یک کارشناس صنعت فولاد معتقد است که با توجه به روند قیمتی محصولات، بازرگانان و تجار نمی‌توانند رقابت مناسبی داشته باشند، چرا که در این حوزه بحث هزینه حمل و نقل بسیار جدی است.


پیمان شوریابی در خصوص اصلاح ناترازی‌های صنعت فولاد مطرح کرد: امروزه مکانیزم بورس کالا به گونه‌ای است که تاجران حوزه‌های مختلف می‌توانند محصولات خود را در آن عرضه کنند. در واقع، اگر این تاجران واردات ورق یا محصولات فولادی داشته باشند، می‌توانند با عرضه گواهی سپرده و یا فولاد در بورس کالا معامله داشته باشند اما این اتفاق زمانی به نتیجه می‌رسد که تاجران بتوانند در این عرصه با یکدیگر رقابت کنند.
وی معتقد است که در حال حاضر با توجه به روند قیمتی محصولات، بازرگانان و تجار نمی‌توانند رقابت مناسبی داشته باشند، چرا که در این حوزه بحث هزینه حمل و نقل بسیار جدی است.
این کارشناس صنعت فولاد تاکید کرد: در صورتی که محصولات مختلف در بورس کالا به فروش بروند و براساس عرضه و تقاضا قیمت‌گذاری شوند، صنعت فولاد از بهترین و ارزآورترین صنایع کشور خواهد بود.
وی با اشاره به دلیل ناترازی‌های فولادی، خاطرنشان کرد: دلیل ناترازی‌های صنعت فولاد این است که دولت شرکت‌ها را مجبور کرد ارز خود را به قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی عرضه کنند. این اقدام باعث شد تا حدودی در بازار رانت به وجود بیاید. بر همین اساس، زمانی که یک خریدار از بورس کالا محصولی می‌خرید، آن را در بازار آزاد با قیمت بیشتری می‎ فروخت. با چنین اقدامی عملاً سود به جای اینکه در جیب تولیدکننده برود، به جیب دلال می‌رفت.
شوریابی افزود: حال شرایطی وجود دارد که می‌تواند این عملکرد ناترازی را در بازار از بین ببرد و آن حذف قیمت‌گذاری دستوری است. برای اجرایی شدن این اقدام، باید مسئولان در ابتدا اجازه دهند با توجه به شرایط بازار، عرضه و تقاضا، شرایط و قیمت یک محصول را مشخص کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در صورتی که این اتفاق بیفتد، با افزایش قیمت‌ها، عرضه کالا نیز افزایش خواهد یافت. در ادامه شرکت‌های فولادی تولید خود را بیشتر می‌کنند و واردات کاهش می‌یابد اما اگر قیمت محصولات پایین‌تر از قیمت تعادلی باشد، قاچاق کالا به خارج از کشور افزایش می‌یابد، مانند سال گذشته که مقدار قابل توجهی ورق به دلیل قیمت‌گذاری دستوری از کشور قاچاق شد.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.