پروژههای معدنی به دلیل نگرانی در مورد خطرات زیستمحیطی و سایر اثراتی که ممکن است وجود داشته باشد، اغلب با مخالفت جوامع محلیای مواجه میشود که در نزدیکی و اطراف سایتهای معدن زندگی می کنند. بهمنظور کاهش این نگرانیها که اغلب بجاست، شرکتهای معدن باید با جوامع محلی در ارتباط باشند تا اعتماد ایجاد کرده و این اطمینان را حاصل کنند که پروژههای معدنی به شیوهای مسوولانه و پایدار ساخته و اجرا میشوند.مشارکت جوامع محلی بهسادگی به معنای گفتوگو، مشاوره و همکاری عمومی بین شرکتهای معدنی و جوامع محلی است که در نزدیکی سایتهای معدن زندگی میکنند.
این مشارکت شرکتهای معدنی را قادر میسازد تا نگرانیها و انتظارات جوامع را درک کرده، اثرات بالقوه پروژههای معدنی را شناسایی کنند و استراتژیهایی را برای رسیدگی به آنها توسعه دهند. برخی از متخصصان پیشنهاد میکنند که به جای ارتباط با گروهی بزرگ، روی افراد تمرکز کنید. شرکتهای معدنی میتوانند با نمایندگانی از جوامع محلی ارتباط برقرار کنند تا دغدغهها و نگرانیهای خاص آنها را متوجه شوند. این شیوه اغلب موفقتر از ارتباط با تعداد زیادی از افراد جوامع محلی است.
مزایای مشارکت جوامع محلی در پروژههای معدنی
یکی از مزایای اصلی مشارکت جامعه در پروژههای معدنی، ایجاد اعتماد است. پروژههای معدنی ممکن است بر محیطزیست، سلامت انسان و حتی ساختارهای اجتماعی جوامع تاثیر بگذارند. با شنیدن دغدغههای مردم محلی شرکتها همچنین میتوانند راهحلهایی برای نگرانیهای موجود ایجاد کرده و از مشکلات در آینده اجتناب کنند. این شیوه میتواند به شرکتهای معدنی کمک کند تا وجهه مثبتی از خود ایجاد کرده و روابطی قوی با جوامع محلی برقرار کنند که درازمدت به نفع شرکت، نه فقط در سطح محلی، بلکه در سطح جهانی باشد.اگر این تعامل و ارتباط بهدرستی انجام شود، ماینینگ و معدنکاری میتواند یک خروجی مثبت برای منطقه باشد. تاثیرات مثبت ممکن است شامل ایجاد شغل برای مردم محلی، توسعه اقتصادی و بهبود زیرساختها مانند جادههای بهتر، برق و اینترنت باشد. مشارکت جامعه همچنین فرصتهایی را برای جوامع محلی فراهم میکند تا در فرآیندهای تصمیمگیری مشارکت کنند. از طریق ارتباطات و گفتوگوی شفاف، شرکتها میتوانند فرصتهایی را برای آنها فراهم کنند تا نظرات خود را بیان کنند، دانش و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و بر نتایج پروژههای معدنی تاثیر بگذارند. اگر مردم محلی احساس کنند که در این فرآیند سهمی دارند، در ارتباطات خود همکاری بیشتری با پروژههای معدنی خواهند داشت. علاوه بر این، مشارکت جامعه در پروژههای معدنی میتواند به ایجاد ارزش مشترک منجر شود. ارزش مشترک مفهومی است که بر اهمیت ایجاد ارزش اقتصادی تاکید میکند و در عین حال به مسائل و نگرانیهای محلی نیز میپردازد. جوامع محلی نباید به عنوان مانعی برای صنعت در نظر گرفته شوند، بلکه میتوانند از راههای مختلفی به بخش معدن کمک کنند.
چارچوب ارتباط شرکتهای معدنی با جوامع محلی
شرکتهای معدنی باید به طور جدی نحوه برخورد خود با جوامع محلی را در نظر بگیرند؛ در این شرایط میتوانند به بازسازی خود کمک کرده و به طور بالقوه در آینده برای خود ارزش ایجاد کنند. پیادهسازی و استفاده از فناوری جدید شروع خوبی است، زیرا این فناوریها نسبت به کربن خنثیتر و اغلب ایمنتر هستند و دغدغههای زیستمحیطی جوامع محلی را برطرف میکنند. به طور کلی، بخش معدن باید یک نقشه راه برای آینده در زمینه ارتباط با جوامع محلی ایجاد کند.
منبع: دنیای اقتصاد