جستجو

معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو اعلام کرد: نخستین واحد تولید گاز از زغال با مشارکت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و شرکت سرمایه گذاری صدرتامین احداث می شود.


سمیه خلوصی که در اولین کنفرانس زغال‌سنگ، کک و الکترود گرافیتی سخن می گفت، افزود: احداث واحد تولید گاز از زغال، کمک کننده برنامه های توسعه صنعت فولاد و زغال سنگ کشور است.

وی گفت: در حال حاضر باید حداکثر بهره برداری با حداقل آلایندگی را در حوزه زغال سنگ داشته باشیم چراکه این ماده می تواند به ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی و تامین نیاز صنعت فولاد و نیروگاه های حرارتی منجر شود.

وی با بیان اینکه سابقه تاریخی معادن، به «زغالسنگ» برمی گردد، عنوان کرد: در ایران هر ۲ نوع تیپ زغال سنگ (حرارتی و کک شو) را دارا هستیم که در صنایع مختلف کشور قابل استفاده است.

معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو اظهار داشت: در حال حاضر ۱.۴ میلیارد تن؛ ذخیره قطعی زغال کشور است که گستردگی آن استان های خراسان جنوبی، البرز شرقی و مرکزی، کرمان و آذربایجان را در برمی گیرد.

خلوصی ادامه داد: سالانه ۳.۵ میلیون تن زغال استخراج و ۱.۷ میلیون تن کنسانتره از آن تولید می شود که با توجه به پتانسیل معدنی این حوزه عدد قابل قبولی نیست.

توسعه حوزه زغال‌سنگ؛ نیازمند تامین مالی پایدار تا 2 میلیارد یورو

وی با اعلام اینکه برنامه توسعه زغال سنگ نیازمند تامین مالی پایدار تا 2 میلیارد یورو است، گفت: توسعه زنجیره زغال سنگ کشور دارای مزیت ها و عواملی است که از جمله آن ها می توان به ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی، تامین پایدار نیاز صنایع داخلی، تنوع در تولید و توسعه صادرات محصولات تکمیلی اشاره کرد.

وضعیت جهانی حوزه زغال‌سنگ

خلوصی با اشاره به پیمان پاریس عنوان کرد: این پیمان مفهوم کلی برای کاهش انتشار کربن دارد و اکثر کشورها به آن تعهد دارند اما جهت گیری دولت ها در اجرای آن متفاوت است از این رو ما نیز بر اساس اهداف تعیین شده، توسعه صنعت زغالسنگ را در برنامه داریم.

وی با تاکید بر اینکه استراتژی درست در حوزه زغال می تواند به تولید ثروت در کشورها منجر شود، افزود: در حال حاضر 70 کشور در حوزه زغال اثرگذار و نقش دارند. در جهان، 6646 معدن زغال وجود دارد و 4400 سرمایه گذار در این بخش فعالیت می کنند.

معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو گفت: بر اساس یک پیش بینی از سال ۲۰۲۲ تا 2026 تقاضا و مصرف زغال ثابت است و کشورهایی همچون چین و هند و حوزه آسه آن تقاضای بسیاری برای این ماده معدنی دارند. پیش بینی می شود در سال 2026 چین و هند بیش از 70 درصد مصرف جهانی زغال سنگ را به خود اختصاص دهند.

خلوصی عنوان کرد: همچنین پیش بینی های دیگری مبنی بر افزایش تقاضای سالانه 5 درصد این محصول با هدف پایداری انرژی نیز وجود دارد.

وی افزود: مسائل مربوط به حوزه زغال سنگ در دنیا به یک نگاه بین المللی و جامع نرسیده و کشورها بر اساس توسعه صنعتی و معدنی خود به این بخش نگاه می کنند. در این راستا کشورهای دارای اقتصاد نوظهور بیشتر به دنبال تامین زغال هستند و مزیت قیمت این ماده نسبت به سایر محصولات جایگزین برای تامین انرژی، دلیل اصلی آن است. بنابراین لازم است در ایران بر اساس مزیت های کشور برنامه دقیقی تدوین و عملیاتی شود.

ایمنی در معادن

خلوصی افزایش ایمنی در معادن زغال سنگ از برنامه های ایمیدرو خواند و گفت: ایمیدرو در راستای افزایش ایمنی معادن کشور؛ ایجاد پایگاه های امداد و نجات، تامین تجهیزات ایمنی و بهداشت و همچنین آموزش کارکنان معادن جهت ارتقای دانش و مهارت را در دستور کار قرار داده است.

توسعه حوزه زغال سنگ اولویت وزارت صمت و ایمیدرو

وی با بیان اینکه توسعه حوزه زغال سنگ اولویت وزارت صمت و ایمیدرو است، گفت: با توجه به اینکه در برنامه هفتم توسعه، رشد ۱۳درصدی بخش معدن دیده شده است، حوزه زغال سنگ می تواند در تحقق این هدف به ما کمک کند.

منبع: ایمیدرو

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.