اختصاصی معدنمدیا، ساقی نبیلو:
علی اسدی، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، در آیین افتتاح مرکز توسعه کسبوکار صنعت ۴ که امروز (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، بیان کرد:
«وقتی سابقۀ کلنگزنی این طرح را مرور میکنم، میبینم این پروژه حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشت اما متوقف شده بود. با پیگیریها و هماهنگیهای لازم، در اواخر سال ۱۴۰۱ برای ادامۀ این پروژه جلسات متعددی برگزار شد. خوشبختانه در مهرماه سال گذشته، پروژه مجدداً آغاز به کار کرد و پس از ۱۶ ماه، نزدیک به ۲۷۰۰ مترمربع از این فضا آماده شده است تا بتوانیم مرکز تحول دیجیتال صنعت 4 را در اینجا راهاندازی کنیم.
امروز مصداق عینی ارتباط بین صنعت و دانشگاه را اینجا مشاهده میکنیم. در عصری که از آن با عنوان انقلاب صنعتی چهارم نام برده میشود و هوش مصنوعی و دیجیتالیکردن تمام فعالیتها و فرایندها در اکثر کشورها مورد توجه و سرمایهگذاری قرار گرفته، و با توجه به تأکید مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری مبنی بر عقب نماندن از فعالیتهای دانشبنیان بهویژه در حوزۀ هوش مصنوعی، به نظر من این مرکز یک باقیات صالحات است که میتواند در همکاری میان صنعت و دانشگاه مؤثر باشد و امید را در بین دانشجویان، جوانان و نخبگان تقویت کند.
در این راستا، قانون جهش تولید دانشبنیان کمک بسیاری کرده است تا بتوانیم مشوقهای لازم برای جلب همکاری صنایع بزرگ و پیشرو را فراهم کنیم. امیدواریم با حمایتهایی که جناب آقای دکتر سیمایی (وزیر محترم علوم) خواهند داشت، بتوانیم از فضاهای دیگری که در دانشگاه تهران وجود دارد نیز استفاده کنیم و با اتکا به این قانون، گامهای مثبتی در توسعۀ زیستبوم فناوری و نوآوری برداریم. مرکز توسعۀ کسبوکار صنعت چهار یعنی اینکه ما تحولی ایجاد کنیم تا بتوانیم از فناوریهای نوظهوری مانند IoT، هوش مصنوعی و رباتیک بهره ببریم، فرایند تولید را بهینه کنیم و به تولید هوشمند و دیجیتال برسیم. همچنین بتوانیم شبکهسازی (نتورکینگ) را که امروز کلیدواژۀ تمام فعالیتهای دانشبنیان است، شکل دهیم و نام کسانی را که بازیگران اصلی، کنشگران و ذینفعان میدان نوآوری و فناوری هستند، در کنار هم ببینیم.
بدون اغراق میگویم تقریباً هیچ جلسهای نیست که در آن خدمت ریاست محترم دانشگاه باشیم و ایشان بر ظرفیتهای فراوان دانشگاه و مسئولیت اجتماعی آن در رفع نیازهای جامعه و صنعت تأکید نکنند. امروز شاهد نمونۀ عینی آن هستیم که دانشگاه چطور میتواند نیازهای جامعه را برطرف کند؛ انشاءالله این موضوع محقق شود.
مرکز توسعۀ کسبوکار صنعت ۴ اکنون در مکانی قرار گرفته که با ۵۰۰ متر فاصله در کنار دانشکدگان فنی دانشگاه تهران است؛ جایی که حدود ۵۰۰۰ دانشجو در آن حضور دارند. در مجاورت دانشکدگان علوم و فنون نوین و خوابگاهی است که شبها ۱۰ هزار نفر در آن بیتوته میکنند. در ۵۰ یا ۱۰۰ متری ما دانشکدۀ کارآفرینی و سایر دانشکدهها واقع شدهاند و از همه مهمتر، حدود چهارصد و خوردهای شرکت دانشبنیان و هستههای مستقر در این پارک فعالیت میکنند. بنابراین، این مکان میتواند پاتوق و محل تجمعی برای دانشجویان، استادان، بازیگران این زیستبوم و صنعتگران باشد تا رسالتی را که بر عهدۀ همۀ ماست – یعنی ایجاد امید در بین دانشجویان و همه کسانی که میخواهند مشکلی از کشور را حل کنند – انشاءالله به ثمر برسانیم.
دوست دارم آنچه در دل دارم بیریا بیان کنم و پا در کفش علما بگذارم؛ صدقۀ جاریه آن است که فرد، فرزند صالحی داشته باشد، از مال خود انفاق کند. به نظر من، این کار مصداق صدقۀ جاریه است. کسانی که از زمان کلنگزنی تا به امروز تلاش کردهاند و اکنون شاهد افتتاح آن هستند و کمک کردهاند، در واقع صدقۀ جاریهای را شکل دادهاند که باقیاتالصالحاتی برای آیندگان خواهد بود تا انشاءالله بتواند مشکلی از جامعۀ کشور را در حوزۀ فناوری و نوآوری برطرف کند.»
📌 یادآور میشود؛ این مرکز توسعه با مشارکت دانشگاه تهران و سرمایهگذاری شرکت فولاد مبارکه اصفهان در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تاسیس شده است.
منبع: معدن مدیا