مدیرعامل منطقه ویژهی اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان از رایزنیها برای انتقال بخشی از تولید صادراتی صنایع معدنی به این منطقهی اقتصادی خبر داد.
مدیرعامل منطقه ویژهی اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان گفت: اقدامات اولیه در ایجاد زیرساختهای لازم برای جانمایی صنایع انرژیبر از جمله فولاد و آلومینیم آغاز شده است.
زادبوم ضمن تشریح ظرفیتهای بزرگ منطقه ویژهی اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان، از اهداف راهبردی آن برای تبدیل شدن به قطب تولید و صادرات صنایع معدنی در کشور سخن گفت.
مدیرعامل منطقه ویژهی اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان با تأکید بر نزدیکی جغرافیایی به بازارهای بینالمللی، توسعه زیرساختهای اسکلهای و تبدیل شدن به پیشران صنعت آلومینیوم، فولاد و پتروشیمی را از اولویتهای این منطقه برشمرد.
زادبوم با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی پارسیان با هدف توسعه تولید صادراتی و تبدیل شدن به پایگاهی برای تجارت خارجی معدن و صنایع معدنی ایجاد شده است،ادامه داد: این منطقه در غربیترین نقطه استان هرمزگان، در شهرستان پارسیان واقع شده و شامل بخش خشکی به مساحت ۹۸۰۰ هکتار (کمی بزرگتر از جزیره کیش) و همچنین بخش دریایی با طرح ایجاد ۱۹ اسکله است که تاکنون ۴ اسکله راهاندازی شده است.
مدیرعامل منطقه ویژهی اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان گفت: ما در این منطقه، صنایع معدنی از آلومینیوم و فولاد گرفته تا صنایع وابسته به آنها و همچنین پتروشیمی را مد نظر قرار دادهایم. به دلیل نزدیکی به عسلویه، بخشی از سرریز صنعت پتروشیمی میتواند به منطقه ما منتقل شود و با توجه به دسترسی به منابع گازی، این صنعت میتواند در اینجا توسعه پیدا کند.
زادبوم افزود: ما در حال رایزنی با صنایع بزرگ معدنی هستیم تا بخشی از تولیدات صادراتی خود را به این منطقه منتقل کنند. این کار به دو دلیل اهمیت دارد اول اینکه ما اسکله داریم و امکان صادرات از همینجا وجود دارد. دوم اینکه منطقه ما در کنار آب قرار دارد، در حالی که بسیاری از مناطق کشور با مشکل کمآبی مواجه هستند. این رایزنیها در ایمیدرو در حال انجام است و شامل صنایع آلومینیوم، فولاد و صنایع وابسته به آنها میشود.
مدیرعامل منطقه ویژهی اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان در پاسخ به این پرسش که آیا برنامهای برای تجمیع صنایع کوچک معدن در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان وجود دارد تا با ظرفیت بالاتری به تولید بپردازند؟ گفت: این موضوع در بخش برنامهریزی ایمیدرو در حال بررسی است. یکی از مزایای منطقه ویژه اقتصادی پارسیان این است که در مجاورت منطقه ویژه لامرد قرار دارد. این دو منطقه میتوانند با پشتیبانی از یکدیگر به توسعه صنایع معدنی و معدن کمک کنند.
زادبوم همچنین گفت: در حال حاضر واردات آلومینا در منطقه ما انجام میشود، اما در طرحهای ایمیدرو، تولید آلومینا به عنوان یک هدف اصلی تعیین شده است. این طرح در منطقه ما جانمایی شده و پس از اخذ مجوزهای لازم از سازمانهای ذیربط، از جمله محیط زیست، زیرساختهای لازم برای تولید آلومینا ایجاد خواهد شد.
مدیرعامل منطقه ویژهی اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان یکی از مهمترین مشکلات منطقه ویژه اقتصادی پارسیان را موضوع حمل و نقل ریلی دانست و گفت: برای توسعه معدن و صادرات و واردات در این زمینه، نیاز به توسعه صنعت ریلی تا این نقطه داریم. منطقه ویژه پارسیان تقریباً در وسط سواحل جنوبی ما قرار دارد و نزدیکترین نقطه به قطر است. همچنین، فاصله ما تا بنادر کشورهای همسایه مانند عربستان سعودی، کویت، عمان و امارات متحده عربی بسیار مناسب است.
زادبوم افزود: ما در ایمیدرو آینده این منطقه را به عنوان یک پایگاه مهم برای توسعه تجارت خارجی و تولید صادراتی در حوزه صنایع معدنی ترسیم کردهایم و امیدواریم در سالهای آینده این هدف محقق شود.
مدیرعامل منطقه ویژهی اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان اضافه کرد: به نظر من، مناطق ویژه و مناطق آزاد، از جمله منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان که با هدف توسعه معدن، صنایع معدنی و پتروشیمی ایجاد شدهاند، بهترین مکان برای تحقق شعار سال هستند. ما برای عملی کردن این موضوع، برنامه عملیاتی طراحی کردهایم و به تصویب هیئت مدیره رساندهایم و آمادگی جذب سرمایهگذار در حوزههای تولید صادراتی، معدن و پتروشیمی را داریم و امسال یکی از نقاط عطف جذب سرمایهگذار، در منطقه ما خواهد بود.
زادبوم در پاسخ به این پرسش که برای تبدیل نشدن منطقه ویژه به محلی برای واردات چه تدابیری اندیشیدهاید، گفت: با تجربهای که کسب کردهایم، سعی میکنیم در انتخاب سرمایهگذاران دقت کافی را داشته باشیم و کسانی را که اهداف دیگری غیر از سرمایهگذاری برای تولید و صادرات دارند، جذب نخواهیم کرد، اما به کسانی که واقعاً برای تولید و سرمایهگذاری به سمت ما میآیند، با تمام انرژی و توان کمک میکنیم. هدف ما توسعه صادرات معدن و صنایع معدنی از این نقطه خواهد شد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما