class="rtl wp-singular post-template-default single single-post postid-61922 single-format-standard wp-embed-responsive wp-theme-hello-elementor hello-elementor-default elementor-default elementor-kit-11828 elementor-page-3570">
جستجو

اختصاصی معدن‌مدیا – ساقی نبی‌لو:

شرکت آهن و فولاد ارفع با اجرای یکی از پیشرفته‌ترین پروژه‌های زیست‌محیطی صنعت فولاد کشور، گام بلندی در مسیر تولید سبز و توسعه پایدار برداشته است. این پروژه با هدف برش مکانیزه خرسک و ضایعات فولادی، بدون آلایندگی و با رعایت استانداردهای محیط‌زیستی روز اروپا، برای نخستین‌بار در ایران طراحی و اجرا شده است.

مسئله چه بود؟

در فرآیند تولید فولاد و در حین تخلیه‌ی آهن مذاب از کوره، بخشی از این مواد مذاب منجمد شده و به کف و دیواره کوره می‌چسبد که اصطلاحاً به آن خرسک می‌گویند؛ این مواد سرشار از آهن هستند و باید به چرخه تولید بازگردند؛ اما این قطعات بزرگ و سنگین، برای شارژ دوباره در کوره، نیاز به برش دارند. این برش معمولاً با ابزارهایی مثل لنس اکسیژن انجام می‌شود؛ روشی که نه‌تنها بسیار خطرناک است، بلکه با تولید گازهای سمی و ذرات معلق، آلودگی شدیدی ایجاد می‌کند.
علاوه بر تهدید سلامت اپراتورها و خطراتی مثل سوختگی، انفجار یا حتی قطع عضو، روش سنتی مقدار زیادی از خودِ فولاد را هم حین برش از بین می‌برد. ضخامت زیاد خط برش باعث می‌شود بخش زیادی از فولاد ذوب شود و به‌عنوان پرت از بین برود.

ارفع چه کرده است؟

پروژه جدید شرکت آهن و فولاد ارفع، با طراحی و تأمین از یکی از شرکت‌های پیشرو اروپایی، توانسته این مشکلات را برطرف کند. در این سامانه، برش خرسک و ته‌تاندیش به‌صورت کاملاً مکانیزه و بدون دخالت مستقیم انسان انجام می‌شود. استفاده از تورچ چندمحوره، کنترل هوشمند (PLC)، و سیستم جمع‌آوری غبار صنعتی (Bag Filter)، باعث شده تا این فرایند نه‌تنها ایمن‌تر، بلکه پاک‌تر و اقتصادی‌تر نیز باشد.
ضخامت خط برش در این روش به حدود ۶ تا ۱۰ میلی‌متر کاهش یافته (درحالی‌که در برش با لنس اکسیژن حدود ۲۵ تا ۳۰ میلی‌متر است) که به‌طور مستقیم باعث کاهش اتلاف فولاد و صرفه‌جویی مالی می‌شود.

تمرکز بر محیط زیست و توسعه پایدار

آنچه این پروژه را متمایز می‌کند، توجه ویژه به حقوق سرمایه‌های انسانی و محیط زیست است. با حذف گازهای سمی، غبارهای اکسیدی و پاشش حرارتی، هم کیفیت هوای محیط کار ارتقا می‌یابد و هم ریسک ابتلا به بیماری‌های ریوی و پوستی برای اپراتورها تقریباً به صفر می‌رسد. از طرفی، کنترل کامل آلاینده‌ها و نصب سامانه فیلتراسیون صنعتی مطابق با استانداردهای اروپایی، این پروژه را در زمره طرح‌های پیشرو زیست‌محیطی صنعت فولاد قرار داده است.

شرکت آهن و فولاد ارفع با اجرای این پروژه، مسیر خود را در راستای مسئولیت‌پذیری اجتماعی، حفظ محیط زیست، و حرکت به‌سوی فولاد سبز و پایدار مشخص کرده است.

منبع: معدن‌مدیا

برش خرسک آهن و فولاد ارفع - معدن مدیا

برش خرسک آهن و فولاد ارفع - معدن مدیا

برش خرسک آهن و فولاد ارفع - معدن مدیا

برش خرسک آهن و فولاد ارفع - معدن مدیا

 

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.