جستجو

انتشار آمارهای اقتصادی آمریکا و چشم‌انداز کاهش نرخ بهره، شاخص دلار را تضعیف کرد؛ موضوعی که همراه با رشد قیمت نفت، مس و طلا، چهره متفاوتی از بازارهای جهانی در هفته منتهی به ۲۱ شهریور رقم زد.


بازارهای جهانی در هفته سوم شهریور تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی و سیاسی نوسانات متعددی را تجربه کردند.

زنجیره معدن شاهد افزایش قیمت سنگ‌آهن بود؛ بهای این محصول به ۱۰۵ دلار رسید و مسیر صعودی خود را ادامه داد، به گونه‌ای که تحلیلگران از پایان دوران رکود سنگ‌آهن سخن می‌گویند.

در فلزات اساسی نیز روندی مثبت مشاهده شد؛ قیمت روی، آلومینیوم و مس رشد کرد و مس از مرز ۱۰ هزار دلار گذشت.

در آمریکا، انتشار آمارهای اقتصادی به‌ویژه در حوزه اشتغال، شاخص دلار را تضعیف کرد. همزمان انتظارها برای چهار نوبت کاهش ۰.۲۵ واحدی نرخ بهره افزایش یافت، هرچند تورم انتظاری نیز اندکی صعود کرد. از سوی دیگر، بانک مرکزی اروپا تمایلی به کاهش بیشتر نرخ بهره نشان نداد که این موضوع نیز بر روند دلار اثرگذار بود. در همین حال، دونالد ترامپ بار دیگر با انتقاد از سیاست‌های جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، خبرساز شد.

در بازار انرژی، تصمیم اوپک‌پلاس برای افزایش تولید نفت نتوانست مانع رشد قیمت‌ها شود و بهای نفت علی‌رغم این تصمیم صعودی شد. با این حال، فرآورده‌های نفتی به تناسب رشد نکردند و کرک‌اسپردها تضعیف شدند.

بازار فلزات گرانبها هم هفته‌ای مثبت را پشت سر گذاشت. بهای هر اونس طلا با رشد یک‌درصدی به رکوردهای جدیدی رسید. مؤسسات مالی بین‌المللی در آخرین برآوردهای خود پیش‌بینی کرده‌اند که قیمت طلا تا سال ۲۰۲۶ به چهار هزار دلار خواهد رسید.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.