به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو): امید فلاح که به مناسبت هفته دولت سخن می گفت، اظهار داشت: با بهره برداری از طرح تجهیز و استخراج سولفوره معدن انگوران، سالانه ۱۲۰ هزار تن کانسنگ از بخش زیرزمینی معدن سرب و روی انگوران استخراج می شود.
وی افزود: سرمایه گذاری این طرح حدود ۴ میلیون دلار بوده است که برای یک هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد شد.
مدیر مجتمع سرب و روی انگوران با اشاره به ذخیره قابل استخراج یک میلیون و ۹۴۵ هزار و ۳۴۴ تنی بخش سولفوره گفت: این بخش شامل حوزه های اکسیدی، سولفوری (دارای ذخایر بیشتر) و مخلوط اکسیده و سولفوری است. عیار قابل استخراج نیز حدود ۴۳ درصد روی و ۲ درصد سرب است.
وی افزود: کانیهای موجود در بخش سولفوره این معدن اغلب شامل اسفالریت، گالن و پیریت است.
انجام ۴ هزار متر حفاری و روش منحصر به فرد
فلاح با اشاره به انجام ۴ هزار متر حفاری در بخش زیر زمینی معدن انگوران تصریح کرد: این حفاری ها شامل احداث ۲ تونل به طول هر کدام یک هزار متر، احداث رمپ به طول ۸۰۰ متر، احداث تونل دسترسی به کانال و نیز احداث حفرهایی در افق های مختلف است.
وی ادامه داد: روش کار در بخش زیرزمینی به صورت کند و آکند (پر کردن با بتن) است که از این نظر، در میان معادن ایران و حتی در جهان منحصر به فرد است. با این کار، معدن تخریب نمی شود و امکان استخراج در بخش روباز وجود خواهد داشت.
مدیر مجتمع سرب و روی انگوران خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ۱۵۰ هزار تن ماده معدنی از بخش زیرزمینی استخراج شده است.
بنا به این گزارش، معدن سرب و روی انگوران در شهرستان دندی، استان زنجان واقع است که هم اینک تامین کننده اصلی خوراک کارخانه های فرآوری و تولید شمش روی است.