جستجو

به گزارش معدن مدیا و به نقل از کانال تلگرامی کیوان جعفری طهرانی، رویترز گزارش داد: طرح تسلا برای تولید لیتیوم جهت استفاده در باتری های وسایل نقلیه الکتریکی در نزدیکی کارخانه Nevada Gigafactory از ابتدا با چالش های جدی روبرو است که از جمله این چالش ها می توان به پروسه سنگین اخذ مجوز، عدم دسترسی به آب و سئوالات متعدد درخصوص روش های اثبات نشده تولید، اشاره کرد.

آقای Elon Musk مدیر ارشد اجرایی این شرکت به تازگی به سهامداران خود اعلام کرد: تسلا امتیاز بهره برداری از ۱۰ هزار هکتار زمین در نوادا که در آن تولید لیتیوم از رسوبات رسی با استفاده از یک فرآوری توسعه یافته داخلی هدف گذاری شده است را بدست آورده.

این حرکت باعث می شود تسلا اولین شرکت در جهان باشد که این فلز سفید را از گل رس تولید نموده و تولید تجاری آنرا آغاز می کند.

لیتیوم معمولا یا از شورابه هایی که در آمریکای جنوبی یافت می شود تولید می گردد یا از سنگ سخت اسپادومین spodumene که در استرالیا موجود است.

تسلا در نوادا قصد دارد تا خاک رس را با نمک طعام (table salt) مخلوط کرده و سپس به آن آب اضافه نماید که به گفته این شرکت این فرایند سبب واکنشی می شود که در آن نمک باعث شسته شدن یا لیچینگ لیتیوم شده و قابلیت استخراج پیدا می کند. سپس خاک رس باقیمانده با هدف کاهش آسیب های زیست محیطی دوباره به زمین بازگردانده می شود.

مدیر ارشد اجرایی تسلا گفت: این یک روش بسیار پایدار برای بدست آوردن لیتیوم است. با این حال این مقام مسئول (الون ماسک) اعلام نکرد که در کجای نوادا حق برداشت لیتیوم را بدست آورده یا اینکه توسعه در این زمینه را آغاز کرده است یا خیر.

این طرح تقریبا بلافاصله با واکنش هایی روبرو شد و منتقدان، این طرح را بسیار ساده انگارانه خوانده و جزئیات آن را خواستار شدند. به عقیده آنها بازگشت سنگ به زمین پس از استخراج ماده معدنی تا پیش از این به طور معمول و در عرف صنعتی با استفاده از سدهای باطله بوده است.

آقای Chris Berry یک مشاور مستقل در صنعت لیتیوم گفت: طرح ارائه شده از سوی تسلا، سوالات بیشتری نسبت به پاسخ آنها فراهم می آورد.

نوادا در حال حاضر چندین پروژه رس لیتیوم در دست توسعه و ساخت دارد ازجمله یکی از این پروژه ها می توان به Lithium Americas Corp اشاره کرد که بیش از یک دهه است که به دنبال اخذ مجوز فدرال می باشد و دیگری شرکت Ioneer است.

شرکت Lithuim Americas گفته که اطمینان دارد که می تواند از طریق روش اسید شویی لیتیوم را با موفقیت استخراج نماید.

تسلا گفت که فرایند نوین آن شامل اسید نمی باشد و همین امر به سوالات بیشتر منجر شده است.

این مشاور مستقل (بری) گفت: اگر تولید لیتیوم در مقادیر تجاری در گریدها و خلوص های کیفی باتری از خاک رس امکان پذیر بود چرا این کار قبلا انجام نشده است.

پروژه لیتیوم تسلا نیاز به یک پروسه طولانی جهت درخواست مجوزهای لازم دارد که ممکن است سال ها به طول بیانجامد.

آقای Pedro Palandrani از شرکت Global X Lithium & Battery Technology ETF که سهامدار تسلا بوده و تولیدکننده لیتیوم است گفت: استخراج لیتیوم بسیار چالش برانگیز است و اگر تسلا بخواهد پرواز انفرادی کند، این پروسه نیازمند زمان ۴ تا ۵ ساله خواهد داشت.

طرح تسلا احتمالا مقادیر قابل توجهی آب نیاز دارد و این شرکت مجبور به جنگ با دامداران برای دسترسی به مخازن آب های زیرزمینی در ایالتی دارد که ذاتا خشک است.

شرکت Albemarle تنها معدنکار لیتیوم موجود در آمریکا در مکانی تقریبا ۳۲۲ کیلومتری شمال لاس وگاس است که ماه گذشته نیز فعالیت آن متوقف شد.

این سایت از اواخر دهه ۱۹۶۰ فعال بود و سالانه کمتر از ۵ هزار تن لیتیوم تولید می کرد که این میزان تولید کمتر از نیاز تسلا بود.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.