حمیدرضا زارع اظهار داشت: یکی از برنامههای کوتاهمدت مجتمع فولاد خراسان، خرید کنسانتره برای تولید گندله خود از معادن مختلف کشور است؛ گرچه در حال حاضر هم این کار انجام میشود اما باید این خرید و تامین را توسعه دهیم. برای دو تا سه سال آینده نیز، اجرای پروژه کنسانترهسازی فولاد خراسان در سایت سنگان را در دستور کار داریم که مواد اولیه این واحد، از سنگآهن آنومالی A و B و C سنگان طبق سهمیهای که برای فولاد خراسان درنظر گرفته شده، تامین میشود.
وی افزود: برای پروژه کنسانترهسازی سنگان، ۲۲۰ میلیارد تومان هزینه شده و حدود ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است اما حدود هزار میلیارد تومان دیگر باید در اجرای این طرح، سرمایهگذاری شود.
معاون بهره برداری مجتمع صنعتی فولاد خراسان در خصوص وضعیت کنونی خط تولید گندله فولاد خراسان و طرح توسعه این واحد، اذعان کرد: در گندلهسازی، ما از تکنولوژی لورگی استفاده میکنیم که راندمان خوبی دارد و از نظر دانش فنی و فرآیند تولید و بهرهبرداری، با مشکل خاصی مواجه نیستیم. اکنون دو سال است که واحد گندلهسازی مجتمع فولاد خراسان به بهرهبرداری رسیده و الان با ۸۰ درصد ظرفیت اسمی تولید میکنیم. تا وقتی میزان تولید گندله به ظرفیت کامل اسمی نرسد و کنسانتره مورد نیاز ما به طور کامل تامین نشود، برنامهای برای توسعه واحد گندلهسازی خود نخواهیم داشت. مسلما اگر این چالش حل شود، با توجه به پیشبینی تولید ۳٫۵ میلیون تنی فولاد در سند چشمانداز فولاد خراسان، باید بتوانیم ۵ میلیون تن گندله تولید کنیم.
زارع در پاسخ به این سوال که چه میزان از تجهیزات تولید کنسانتره و گندله مجتمع فولاد خراسان بومیسازی شده است، تصریح کرد: حدود ۶۵ درصد هر دو پروژه گندلهسازی و کنسانترهسازی مجتمع فولاد خوزستان تولید داخل بوده و تحت نظر مهندسین ایرانی اجرا شده است.
وی در خصوص میزان تولید گندله فولاد خراسان، بیان کرد: امسال تا انتهای مرداد ماه، ۴۶۵ هزار تن تولید گندله داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ، ۸۰ درصد رشد داشته است و فکر میکنم تا سال آینده به ظرفیت تولید ۲٫۵ میلیون تن گندله در سال برسیم. در حال حاضر، گندله مازاد برای فروش نداریم و حدود ۳۰ درصد از گندله مورد نیاز خود را از فولاد سنگان خواف خریداری میکنیم.
معاون بهرهبرداری مجتمع صنعتی فولاد خراسان در پایان اظهار کرد: مشکل اصلی صنعت فولاد، کمبود سنگآهن و کنسانتره است و برای رفع این معضل، باید در ردههای بالای دولتی سهمیهبندیها اصلاح شود.
منبع: فلزات آنلاین