به گزارش پایگاه خبری معدن مدیا و به نقل از شاتا، در این جلسه که هفدهم شهریور ماه در محل استانداری فارس برگزار شد، خداداد غریب پور «رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)» و مدیران این سازمان، وجیه ا… جعفری «مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران»، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس و رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس حضور داشتند.
مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در این جلسه اعلام کرد: به منظور بررسی طرح احیای معادن کوچک مقیاس و اکتشاف معادن شمال و شمال شرق استان فارس، اکتشاف جنوب استان (دولومیت لامرد) و سایر طرحهای صنعتی و معدنی در فارس حضور یافتیم که در همین راستا با کمک و همکاری استانداری فارس و متولیان حوزه معادن و صنایع معدنی میتوان تعدادی معادن کوچکمقیاس را فعال کرد که این مهم با حمایت استاندار درحال اجرا و استخراج است.
وجیه ا…جعفری افزود: ایمیدرو اعلام آمادگی کرده است تا آنچه را که نیاز به اعتبار برای اکتشاف مواد معدنی در استان است، تخصیص دهد همچنین درایجاد زیرساختها و فرآوری معادن کوچکمقیاس استان فارس کمک خواهد شد و استانداری نیز با همکاری در بخشهایی همچون صدور پروانه اکتشاف و اخذ موافقتهایی همچون منابع طبیعی میتواند به رفع مشکلات فعالسازی معادن کوچکمقیاس این استان کمک کند که این مهم در دست اقدام و به نتایج خوبی رسیده است از جمله اینکه پهنههایی نیز تعریف شده است که ثبت این پهنهها در سامانه کاداستر درحال انجام است و ما خواهان افزایش آنها در این استان هستیم.
او اضافه کرد: طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس با هدف استفاده از سرمایههای بخش خصوصی، افزایش تولید مواد معدنی، توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق کمتر توسعهیافته در ۴ حوزه: “بسیج کمکهای دولت برای راهاندازی طرح” ” شناسایی سرمایهگذاران “، شناسایی سرمایهپذیران ” و “همکاری با انجمنها و تشکلها” متمرکز شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان فارس نیز در این جلسه در راستای احیاء معادن کوچکمقیاس گفت: امکان توسعه معادن سنگ آهن هماتیتی استان با حداقل ۵۴ میلیون تن ذخیره با راهبری سازمان ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و بخشهای خصوصی فراهم است.
حمید رضا ایزدی افزود: با تجمیع معادن کوچکمقیاس علاوه بر تأمین نیاز داخل، میتوان رویکردی به بازارهای صادراتی نیز داشت، به گونهای که چند معدن کوچک که در شعاع نزدیکی به هم قرار گرفتهاند، میتوانند نسبت به ایجاد یک واحد فرآوری اقدام کرده و این امکان فراهم میشود که بازار مصرف ماده معدنی استخراج شده فراهم شود و منجر به تثبیت فعالیت و استمرار آن، توسعه سرمایهگذاری، ایجاد اشتغال و تکمیل زنجیره ارزش شود.
او اضافه کرد: در فاز اول، تعداد ۱۵ معدن سنگ آهن هماتیتی استان فارس که از بازار مناسبی برای فروش برخوردار نیستند مورد ارزیابی قرار گرفته تا با مشارکت سایر بخشها و راهبری وزارت صمت، سازمان ایمیدرو، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، سازمان صمت و استانداری فارس زمینه فعالسازی و استمرار فعالیت آنها فراهم شود.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان فارس اظهار داشت: در پی فعالسازی این معادن حداقل ۲۰۰ فرصت شغلی مستقیم در بخش معادن ایجاد خواهد شد در همین راستا (با احداث کنستانتره ۴۰۰ هزار تنی) استخراج واقعی معادن استان هم حدود ۸۰۰ هزار تن در سال افزایش خواهد یافت.
ایزدی در ادامه تصریح کرد: فارس با تعداد ۶۱۹ معدن دارای پروانه بهره برداری وبیش از ۴۸ مجوز برداشت با استخراج اسمی ۵۳ میلیون تن واشتغال ۸۲۴۵ نفر در شاخص کشوری از نظر تعداد معادن فعال رتبه ۲ در اشتغال رتبه ۷ در استخراج اسمی واقعی رتبه ۵ ودر ذخیره مواد معدنی رتبه ۸ کشوری را داراست.
او در خصوص ظرفیت وپتانسیل سنگهای مرمریت و سنگ چینی افزود: هم اکنون حدود ۱۶۰ معدن سنگ مرمریت و چینی در فارس فعالیت میکنند که با استخراج سالانه بیش از ۴/۲ میلیون تن حدود ۱۸ درصد از سنگ ساختمانی و نمای کشور را تامین میکند. این معادن بیش از ۵۰ درصد از کل اشتغال معدنی استان را به خود اختصاص داده است و بخشی از سنگ استخراج شده صادر و مابقی در بیش از ۳۵۰ واحد سنگبری استان مصرف میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان فارس به طرحهای پیشنهادی به سازمان ایمیدرو اشاره کرد وگفت: در راستای استفاده از توانمندیهای فنی و مالی ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از اردیبهشت ماه سال جاری جلساتی با حضور رئیس محترم هیات عامل ایمیدرو و استاندار محترم فارس در استان برگزار که اقدام به تعریف طرحهای مهم و تاثیرگذار در بخش معدن استان شد که روند اجرای این طرحها در جلسات دوم و سوم نمایندگان شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، سازمان ایمیدرو، استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس پیگیری و با شتاب قابل قبولی در حال اجرا است.
معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری فارس همچنین در این جلسه گفت: طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس به عنوان یکی از طرحهای اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه اقتصاد مقاومتی لحاظ شده و در شرایط فعلی، یکی از نقاط قوت و امید بخش در ایجاد اشتغال پایدار، توسعه صادرات، تقویت زنجیرههای تأمین و ایجاد ارزش در بخش معدن و ایجاد فرصتهای مناسبی برای معرفی سرمایهگذاریهای مرتبط با بخش معدن و شفافسازی و سادهسازی فرآیندهای حضور و مشارکت در جامعه معدنی استان وکشور است.
یداله رحمانی افزود: احیا معادن کوچکمقیاس موجب ارزش افزوده بیشتر، ارتقاء جایگاه معادن استان فارس وکشور و نیز توسعه فعالیتهای اقتصادی است.
او با تاکید براینکه ضرورت دارد؛ تا مصوبات این جلسه وجلسات قبل باکیفیت، سرعت، وکار کارشناسی وفنی نیز عملیاتی واجرایی شود افزود: همافزایی و همکاری و تلاشها ی صورت گرفته این جلسات وسایر کارگروها در توسعه استان وکشور موثر است.
گفتنی است که ارزیابیها نشان میدهد معادن کوچکمقیاس و متوسط ۹۸٫۳ درصد معادن کشور را تشکیل میدهند. این معادن ۸۵ درصد اشتغال و ۶۵ درصد تولید را در بخش معدن به خود اختصاص میدهند.