جستجو

امروز – یکشنبه ۱۶ شهریور ۹۹- تفاهم نامه همکاری مشترک طرح توسعه نوآوری ها و فناوری های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امضا شد.


به گزارش خبرنگار معدن مدیا، کامبیز مهدی‌زاده مشاور عالی معاون علمی – فناوری رییس جمهور و مدیر طرح توسعه نوآوری و فناوری‌های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی – فناوری ریاست جمهوری در آغاز این جلسه عنوان کرد: ما با امضای هر تفاهم نامه به دنبال عملیاتی شدن آن هستیم، امیدواریم که با ایجاد کارگروه های مشترک و تسریع در روند برگزاری جلسات، به سوی عملیاتی شدن این تفاهم نامه گام برداریم.

وی افزود: همانطور که در نشست خبری هفته گذشته اعلام کردیم، هدف اصلی از انعقاد این تفاهم نامه ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری معدن و صنایع معدنی در منطقه ربع رشیدی تبریز است. همچنین با ایجاد دبیرخانه دائمی فراخوان جذب و شناسایی ایده های نوآورانه و فناورانه در حوزه معدن و صنایع معدنی در منطقه از ایده های جوانان خلاق و نوآور استقبال می شود.

مهدی زاده با اشاره به اهمیت ژئوتوریسم معدنی، اظهار داشت که استان آذربایجان در این حوزه بسیار غنی است و کارهای ارزشمندی را در گردشگری معدن و صنایع معدنی در استان می توان انجام داد و ما از طرح های نو در این زمینه حمایت می کنیم. همچنین استان ظرفیت بسیار خوبی در حوزه زمین شناسی پزشکی دارد و ما پذیرای طرح های فعالان این حوزه هستیم.

وی افزود: در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی ما حفاری در عمق کم است، برای توسعه صنعت معدن ما نیازمند حفاری در عمق بیشتر هستیم و اگر طرح هایی برای توسعه این حوزه ارائه شود، ما قطعا حمایت ویژه خواهیم داشت.

مدیر طرح توسعه نوآوری و فناوری‌های حوزه معدن و صنایع معدنی ادامه داد: در گذشته میزان توسعه یافتگی یک کشور را با تعداد کارخانه های ذوب آهن و سیمان آن می سنجیدند در حالیکه امروزه توسعه فناوری است که سطح پیشرفت را در کشورها نشان می دهد.

وی عنوان کرد: معاونت علمی و فناوری برای عملیاتی شدن این تفاهم نامه از هیچ حمایتی دریغ نخواهد کرد اما پیشرفت آن مستلزم آن است که این فراخوان در شهر تبریز هم تبلیغ گسترده شود و مردم استان با اهداف آن آشنا شوند و برای ارائه طرح های خود به دبیرخانه مراجعه کنند.

مهدی زاده با اشاره به عملکرد قابل تقدیر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، افزود: دکتر ستاری به عنوان مرد استارت آپی دولت تمام تلاش خود را برای توسعه فضای استارت آپی و دانش بنیان در سطح کشور می کند. حمایت مادی از این طرح ها، تنها یک جنبه از حمایت های معاونت در این بخش است؛ ما تمام تلاشمان را کردیم تا فضای مناسب برای ایجاد این نوع کسب و کارها در کشور ایجاد شود و علاقه مندان بدون دغدغه و با کمترین اتلاف وقت اهداف خود را دنبال کنند.

مشاور عالی معاون علمی – فناوری رییس جمهور ادامه داد: ما در معاونت علمی و فناوری کار علمی می کنیم، نه سیاسی. نباید سیاست را وارد کار علمی و فناوری بکنیم تا راه توسعه بسته نشود.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره علت عدم تحقق برنامه ایجاد کارخانه نوآوری در تبریز گفت: استانداری آذربایجان شرقی قرار بود فضایی را برای این کارخانه درنظر بگیرد که متأسفانه محقق نشد.

سعید غریب خواجه، مدیر سازمان عامل توسعه و استقرار منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی با ابراز خوشحالی از انعقاد این تفاهم نامه افزود: استان آذربایجان شرقی با داشتن تنها ۳ درصد از مساحت کشور، بیش از ۱۸ درصد از معادن را داراست.

مدیر سازمان عامل توسعه و استقرار منطقه ویژه عنوان کرد: این که ما در حوزه معدن و صنایع معدنی تاکنون با سرعت کمتری نسبت به سایر حوزه ها حرکت کرده ایم، به علت این است که نگاه سنتی به این حوزه داشته ایم؛ همچنین تاکنون متکی به اقتصاد دولتی بوده ایم. عدم توسعه فناوری و شرکت های دانش بنیان، توسعه را به تأخیر می اندازد اما ما امیدواریم که با راه اندازی این منطقه ویژه عقب ماندگی ها را جبران کنیم و بتوانیم بخش خصوصی را توسعه دهیم.

غریب خواجه با اشاره به ایجاد زون معدن در نمایشگاه رینوتکس ۲۰۱۹، عنوان کرد: امسال هم در نمایشگاه رینوتکس ۲۰۲۰ که در تاریخ ۲۲ تا ۲۵ آبان برگزار می شود، توجه ویژه ای به زون معدن و صنایع معدنی خواهیم داشت.

وی افزود: کلانشهر تبریز در به کارگیری و استفاده از فضاهای شهری دارای مقررات و قوانین ویژه ای است اما با این حال ما در تلاش برای تهیه فضای مناسب جهت راه اندازی کارخانه نوآوری در این استان هستیم.

به گزارش معدن مدیا، در ادامه به مفاد این تفاهم نامه اشاره می شود:

  • ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری حوزه معدن و صنایع معدنی
  • ایجاد دبیرخانه استانی فراخوان جذب و شناسایی ایده های نوآورانه و فناورانه در حوزه معدن و صنایع معدنی در منطقه ویژه فناوری
  • همکاری در توسعه فعالیت های آموزشی و پژوهشی و توانمندسازی کسب و کارها، شرکت ها و استارت آپ های مرتبط
  • توسعه فعالیت های مرتبط با کارآفرینی و تجاری سازی فناوری های زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی
  • معرفی کسب و کارهای فناورانه و نوآورانه بر اساس آمایش سرزمینی و مزیت های زمین شناسی معدنی
  • همکاری در توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری استان
  • همکاری در تدوین بانک جامع اطلاعات معدنی استان
  • توسعه اپلیکیشن های معدنی و نرم افزارهای تخصصی مورد نیاز

 

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.