جستجو

آژانس بین‌المللی انرژی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد تقاضا برای زغال‌ سنگ در بازار رکورد زده و این روند با توجه به کاهش واردات گاز روسیه و بازگشت اتحادیه اروپایی به مصرف این سوخت و کمی عرضه در بازار، ادامه خواهد داشت.


آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد، تقاضا برای زغال سنگ در جهان در سال ۲۰۲۲ به ۸ میلیارد تن رسید که با رکورد مصرف تاریخی در سال ۲۰۱۳ برابر است و در سال ۲۰۲۳ بیشتر هم خواهد شد.
این نهاد بین المللی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: بر اساس شرایط اقتصادی و روند فعلی بازار و با فرض اینکه اقتصاد چین همانطور که انتظار می رفت در نیمه دوم امسال، بهبود یابد، پیش‌بینی می شود، مصرف زغال سنگ در جهان ۰.۷ درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش یابد و به ۸ میلیارد تن برسد.
این رقم با رکورد سالانه سال ۲۰۱۳ برابری می کند و تقاضای زغال سنگ احتمالا در سال آینده بیشتر افزایش می یابد و به بالاترین میزان می رسد.
بنا بر اعلام IEA، به علت افزایش قیمت گاز، تقاضا برای این سوخت بالا رفته است و بسیاری از کشورها مجبور شده اند به میزان زیادی از گاز به سوی زغال سنگ بروند و نیروگاه های زغال سنگی که قبلا بسته شده بودند را دوباره باز کنند.
در این گزارش آمده است، چین که « مسئول بیش از نیمی از مصرف جهانی زغال سنگ است»، با وجود کاهش ۳ درصدی تقاضا در نیمه اول امسال، عامل اصلی رشد تقاضا در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ خواهد بود.
همچنین انتظار می رود، به علت رشد اقتصادی و استفاده گسترده تر از برق، تقاضا برای زغال سنگ در هند افزایش یابد.
درعین حال اتحادیه اروپا نیز به تقاضا کمک خواهد کرد، زیرا این اتحادیه به دلیل کاهش واردات گاز روسیه، به طور فزاینده‌ای به زغال سنگ در تولید برق روی می ‌آورد تا جایگزین گاز یا ذخیره آن برای زمستان شود.
در ادامه آژانس بین المللی انرژی آمده است، بازارهای زغال سنگ در سال ۲۰۲۳، به ویژه پس از اجرایی شدن تحریم زغال سنگ اتحادیه اروپایی، بی ثبات خواهند ماند و قیمت ها ممکن است تا سال آینده به خوبی رشد کنند.
«از آنجایی که افزایش قیمت گاز طبیعی باعث رقابتی‌ تر شدن زغال ‌سنگ در بسیاری از بازارها شده، قیمت‌ جهانی این سوخت نیز به نوبه خود افزایش یافته و در بازه اکتبر ۲۰۲۱ تا ماه می ۲۰۲۲ به رقمی بی سابقه رسیده است.»
IEA اعلام کرد: «تحریم ها علیه زغال سنگ روسیه، بازار را مختل کرده و سبب کمبود عرضه شده است. با توجه به اینکه سایر تولیدکنندگان در جایگزین کردن تولید روسیه محدودیت دارند و قیمت های بازار آتی نشان می دهد، کمی عرضه تا سال بعد و پس از ان ادامه یابد.»

منبع : کالاخبر

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.