جستجو

یک کارشناس فولادی معتقد است هر چقدر نرخ دلار افزایش یابد؛ متقابلاً قیمت محصولات فولادی و آهن‌آلات افزایش یافته و در اختیار خریداران قرار داده می‌شود.


نادر خسروی در رابطه با موانع و چالش‌های صنعت فولاد اظهارداشت: در حال حاضر بخش اعظمی از اقتصاد کشور وابسته به محصولات فولاد و آهن‌آلات است. از طرفی، رشد قیمت‌های جهانی و نوسانات ایجادشده در بازار ارز و دلار، در روند قیمت‌گذاری این محصولات نقش به‌سزایی داشته‌اند.
وی گفت: طی چند سال اخیر مشکلات تورم، شرایط برجام و همچنین بالا و پایین شدن نرخ دلار و ارز به گونه‌ای بوده که قیمت روز میلگرد و آهن براساس این موارد تعیین و در بازار اعلام می‌شود. همین امر باعث شده قیمت این محصولات در بازار با نوسانات شدیدی همراه شود.
این کارشناس صنعت فولاد افزود: میزان عرضه و تقاضا، عامل تاثیرگذاری است که می‌تواند بر قیمت‌گذاری محصولات فولادی تاثیر مستقیمی داشته باشد. در واقع، با افزایش میزان تقاضا، کمبود تولید مقاطع فولادی و عرضه کمتر به بازار، قیمت‌ها با رشد صعودی روبرو می‌شوند و دلیل این اختلاف قیمت، نوسان میزان عرضه و تقاضا است.
خسروی با بیان اینکه هزینه مواد اولیه از دیگر موانع مهم فولادسازان است، گفت: عامل دیگر در مشکلات محصولات فولادی، مواد اولیه استفاده شده در خط تولید است. قیمت سنگ آهن به صورت جهانی براساس قیمت نفت و ارز تغییر یافته و این عملکرد باعث ایجاد نوسانات در بازار فولاد خواهد شد.
خسروی در پایان خاطرنشان کرد: نوسانات نرخ دلار و ارز می‌تواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم، بازار فولاد را تحت تاثیر خود قرار دهد. در این راستا، هر چقدر نرخ دلار افزایش یابد، متقابلاً قیمت محصولات فولادی و آهن‌آلات نیز افزایش یافته و در اختیار خریداران قرار داده می‌شود. همچنین قیمت مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه و تولید محصولات فولادی تحت تاثیر نرخ دلار و ارز هستند.

منبع: فولادبان

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.