جستجو

رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنعت، معدن استان اصفهان گفت: در دنیا بازسازی معادن را داریم اما در ایران چنین چیزی وجود ندارد هیچ گونه برنامه مدونی از طرف نه سازمان محیط زیست و نه منابع طبیعی برای بازسازی نیست.


محمود بندرچی برگزارکننده سیزدهمین نمایشگاه تخصصی زنجیره تامین معدن، سیمان، فولاد، تونل سازی، راهسازی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به استفاده حداکثری از مزیت های استان اصفهان به تاریخچه ای از برگزاری برخی از نمایشگاه ها پرداخت و اظهار داشت: نمایشگاهی تحت عنوان نمایشگاه ماشین آلات فنی و راه سازی برگزار کردیم که در کشور بی سابقه بود و مجموعه ما از سال ۹۵ نمایشگاه تخصصی صنعت سیمان را در اصفهان پایه گذاری کرد و ۶ دوره نیز این نمایشگاه ها را برگزار نمود.

وی افزود: با جلسات و تبادل نظر با کمیسیون اتاق بازرگانی و هم چنین بازدید میدانی از نمایشگاه های موثر خارج از کشور به این نتیجه رسیدیم که با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های بسیار خوب استان می توان گفت ۶۰ درصد ظرفیت کشور در حوزه معدن، سیمان و فولاد را استان اصفهان تامین می کند بنابراین عنوان نمایشگاه زنجیره ترمیم، معدن، سیمان و فولاد شد تا همه شاخه ها را در برگیرد.

برگزارکننده نمایشگاه سیزدهم، روند برگزاری نمایشگاه را از اکتشاف تا فرآوری عنوان کرد و ادامه داد: اکنون حدود ۱۰۰ مشارکت کننده داریم که بالغ بر ۵۰ درصد آن از استان تهران، ۲۵ درصد از استان اصفهان و ۲۵ درصد دیگر نیز از سایر استان ها و نمایندگان کشورهای خارجی هستند.

بندرچی سطح نمایشگاه را بسیار بالا بیان کرد و افزود: خواهش ما این است که واحدهای فعال معدنی استان و به خصوص مجموعه های فولادی که در بخش معدن فعال هستند مشارکت جدی داشته باشند و همه فعالان حوزه های معدن، فولاد و سیمان استان حضور جدی در نمایشگاه داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: حدود ۲۰ کارخانه سیمان در محدوده استان اصفهان و استان های هم جوار وجود دارد که بالغ بر یک سوم تولید کشور را دربرمی گیرد و این مزیت بسیار خوبی است.

رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنعت، معدن استان اصفهان گفت: میزان پروانه بهره برداری معادن که در حال حاضر در کشور استفاده می کشود کمتر از یک درصد مساحت هست اینکه معادن در حال تخریب است یک کد اشتباه است و میزان آلودگی معادن از میزان آلودگی ویلاسازی های لواسان بسیار کمتر است .

حسام‌الدین فرهادی‌نسب اظهار داشت: معدن کاری که در ۲۰۰ و ۳۰۰ کیلومتر شهر زندگی می کنند و بیشتر انس را با طبیعت دارد دنبال تخریب نیست اما ذات معدن تخریب است اما بدنبال تخریب سازندگی است مشابه عمل جراحی که با انجام ان تومور برداشته و زندگی به بیمار بخشیده میشود.

وی بیان داشت: در تبصره ۱۴ ماده قانونی مشخصا آمده است که ۱۵ درصد از حقوق دولتی که پرداخت می شود باید صرف زیر ساخت ها و جاده ها و اموری که مربوط به آن منطقه هست با اولویت در آن منطقه شود و ۱۲ درصد دیگر را از مبلغ پرداختی برای احیا و بازسازی بخش منابع طبیعی و محیط زیست منطقه صرف شود که آن بخش ما می پردازیم و باید منابع طبیعی و سازمان برنامه و بودجه و استانداری پاسخ دهند که چرا هزینه نشده است .

رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنعت، معدن استان اصفهان تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه در شورای معادن از ارگان های مربوطه خواست که این هزینه های برگردد اما این اتفاق صورت نگرفت.

وی گفت: در دنیا بازسازی معادن را داریم اما در ایران چنین چیزی وجود ندارد هیچ گونه برنامه مدونی از طرف نه سازمان محیط زیست و نه منابع طبیعی برای بازسازی نیست .خود آنها هم نمی دانند و صرفا مانع می شوند .

فرهادی نسب افزود: کل مناطق تحت پوشش محدوده های معدنی که شامل معادن و برداشت می شود کمتر از ۷ درصد مساحت کل کشور است.

وی گفت: از رژ لب زنان تا تیرآهنی که در ساختمان ها استفاده می شود از معادن استفاده می شود چطوری چنین شغلی با طیف گسترده را می خواهید محدود کنید .

وی بیان داشت: سیاست اشتباه دیگری که از سوی محیط زیست و منابع طبیعی شاهدیم اینکه دلیل بسیاری از فرونشست ها در بیابان های اطراف استان بخاطر کاشت درخت طاق و گز است که یکی از عوامل خرابی محیط زیست به شمار می رود.

محمود بندرچی برگزار کننده نمایشگاه ۱۳ زنجیره تامین نیز در این نشست گفت: در سال ۹۱ همایشی تحت عنوان اکتشاف در معادن برگزار شد که یکی از محورهای این همایش تخریب محیط زیست بود در این همایش با ادله محکم سهم تخریب در معادن را فقط ۵ درصد اعلام کردند و ۸۵ درصد تخریب محیط زیست از سوی کشاورزی اعلام شد.

منبع: ایراسین

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.