جستجو

احمد شکری، مدیرعامل شرکت صنایع آهن و فولاد نور نوشت: در شرایط کنونی یکی از مشکلات اصلی صنایع فولادی کشور دریافت ارز حاصل از صادرات است. البته در تمام کشورها ساز و کارهایی برای اختصاص ارز حاصل از صادرات وجود دارد و این موضوع فقط مختص کشور ما نیست. در حال حاضر با توجه به قوانین موجود، صادرکنندگان باید ۹۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود را در اختیار سامانه نیما قرار دهند و این درحالی است که فولادسازان باید برای تولید هر تن فولاد بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار هزینه کنند.

با توجه به اینکه شرایط اقتصادی برای صنعت کشور عادی نیست، ضرورت دارد تولیدکنندگان و فعالان به‌ویژه در صنعت فولاد دست‌کم برای دو سال آینده مواد اولیه مورد نیاز خود شامل الکترود گرافیتی و بخشی از فروآلیاژها را خریداری کنند که برای این منظور به ارز نیاز دارند.

از این‌رو، پیشنهاد می‌شود قوانین ارزی به‌ویژه در زمینه بازگرداندن ارز حاصل از صادرات برای صنایع مختلف، متغیر باشد. به‌عنوان نمونه، ممکن است برای صنعت پتروشیمی تخصیص ۱۰ درصد ارز حاصل از صادرات کافی به‌نظر برسد، اما بدون شک اختصاص تنها ۱۰ درصد ارز حاصل از صادرات به صنعت فولاد کافی نخواهد بود.

علاوه بر صنایع بالادستی مانند ذوب و نورد، متاسفانه شرایط در صنایع پایین‌دستی فولاد مانند قطعه‌سازان، تولیدکنندگان لوازم‌خانگی و بخش ساخت‌وساز نیز مطلوب به‌نظر نمی‌رسد. از جمله مهم‌ترین مشکلات این صنایع کمبود نقدینگی، وصول مطالبات و دخالت دولت در بخش‌های مختلف به‌ویژه در قیمت‌گذاری است.

  • مراکز خدماتی، پلی میان صنایع بالادست و مصرف‌کنندگان

با توجه به اینکه صنایع پایین‌دستی و به‌ویژه مصرف‌کنندگان نهایی جزو مشتریان مراکز خدمات فولاد نور به‌شمار می‌روند، این شرکت سعی دارد نهایت همکاری را در راستای پشتیبانی و تامین مواد اولیه صنایع یادشده داشته باشد. همچنین با توجه به شرایط کنونی کشور، شرکت‌هایی که به‌دلایلی مانند محدودیت در حجم خرید یا کمبود نقدینگی قادر نیستند به‌طور مستقیم از شرکت‌های فولادی و بورس کالا محصولات مورد نیاز خود را خریداری کنند، می‎توانند بدون هیچ واسطه‌ای از این مرکز نیاز خود را برطرف کنند. در این راستا نیز شرکت صنایع آهن و فولاد نور سعی کرده‌ با توجه به رسالت و ماموریتهای محوله، در شرایط پرنوسان قیمت‌ها در کنار تولیدکنندگان استان و منطقه باشد.

علاوه بر ارائه خدمات به مشتریان و مصرف‌کنندگان نهایی صنعت فولاد، شرکت صنایع آهن و فولاد نور در سال ۹۶ و با دستور مدیریت ارشد شرکت فولاد متیل مبنی بر توسعه کسب و کار در صنایع مرتبط، اقدام به بررسی و مطالعه تولید قطعات به‌ویژه اقلام وارداتی کرده که خوشبختانه با توجه به آشنایی اینجانب با صنعت خودروسازی، طراحی و تولید خطوط ماشین‌آلات استاتور را توسط مهندسان بومی دنبال کردیم و موفق به اخذ تاییدیه خودروسازان داخلی برای تولید استاتور دینام شدیم. امید می‌رود این شرکت بتواند در سال ۹۸ نیاز روزانه به ۵ هزار استاتور دینام را تامین کند. گفتنی است در حال حاضر این قطعه به‌طور عمده از کشور چین وارد می‌شود.

  • اتصال به ریل قیمت تمامشده قدرت صادرات را افزایش می‌دهد

با توجه به چشم‌انداز صنعت فولاد کشور در افق ۱۴۰۴ مبنی بر تولید حداقل ۵۵ میلیون تن فولاد که حدود ۲۵ میلیون تن آن برای صادرات در نظر گرفته شده، پیش‌بینی می‌شود حمل جاده‌ای با توجه به شرایط، جوابگوی این حجم از تولید نباشد. از اینرو، شرکت صنایع آهن و فولاد نور مذاکراتی را با شرکت راه‌آهن شمال انجام داده که براساس آن، توافق شده بخشی از سایت ایستگاه شیرگاه برای تخلیه و بارگیری انواع محصولات فولادی تخصیص یابد. امید می‌رود با توجه به سیاست‌های در پیش گرفته شده و حمایت‌های مدیریت ارشد شرکت فولاد متیل و راه‌‌آهن شمال، این شرکت بتواند همچنان به مشتریان خود خدمات مطلوبی را بهتر از گذشته ارائه دهد.

مطالعه‌ی بیشتر:

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی این وبسایت تحت عنوان «اختصاصی معدن‌مدیا» و در این دسته‌بندی، به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.