جستجو

گمانه‌زنی‌های فعالان بازار لیتیوم حاکی از آن است که شرکت «Rio Tinto» قصد دارد در راستای افزایش ظرفیت تولید لیتیوم خود، با خرید سهام شرکت «Arcadium» به جمع تولیدکنندگان برتر این ماده معدنی در جهان بپیوندد.


به گزارش معدن‌مدیا و به‌ نقل از وب‌سایت «mining.com»، در صورت امضای قرارداد شرکت‌ ریوتینتو، شرکت نامبرده پس از شرکت‌های «Albemarle» و «SQM» به سومین تولیدکننده بزرگ لیتیوم در دنیا تبدیل خواهد شد. پس از خرید سهام شرکت «Arcadium»، شرکت ریوتینتو به معادن لیتیوم در آرژانتین و استرالیا و همچنین واحدهای فرآوری این ماده معدنی در ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن و بریتانیا دسترسی خواهد داشت. از جمله امتیازاتی که با ثبت قرارداد خرید سهام «Arcadium» نصیب شرکت ریوتینتو خواهد شد، می‌توان به اضافه شدن فهرست مشتریانی چون شرکت‌های «Tesla»، «BMW» و «General Motors» اشاره کرد.

در همین راستا، شرکت ریوتینتو طی بیانیه‌ای اعلام کرد که هنوز هیچ چیز قطعی نیست و نمی‌توان با اطمینان‌ خاطر گفت که این قرارداد امضا خواهد شد. همچنین شرکت «Arcadium» از ارائه اظهارنظر بیشتر در همین رابطه خودداری کرده است.

لازم به ذکر است که شرکت ریوتینتو در حال حاضر یکی از تولیدکنندگان برتر مس در دنیا محسوب می‌شود و قصد دارد ظرفیت تولید فلز مس خود را طی پنج سال آینده به یک میلیون تن در سال افزایش دهد.

پس از توافق میان دو شرکت «Livent» مستقر در شهر فیلادلفیای آمریکا با شرکت «Allkem» مستقر در استرالیا در راستای فرایند ادغام و اکتساب، شرکت جدیدی به نام شرکت «Arcadium» در ماه ژانویه ۲۰۲۴ تاسیس شد. ارزش سهام شرکت «Arcadium» از زمان تاسیس آن، به دلیل وضعیت مازاد عرضه در بازار لیتیوم چین و افت حجم تقاضا از سوی مصرف‌کنندگان در بخش خودروهای الکتریکی کاهش را تجربه کرد.

پس از انتشار خبر خیز شرکت ریوتینتو برای تصاحب سهام شرکت «Arcadium»، ارزش سهام این شرکت تازه تاسیس شده در ماه ژانویه ۲۰۲۴ با افزایش تقریبا ۴۶ درصدی معادل حدود ۶٫۰۹ دلار استرالیا به ازای هر سهم افزایش همراه شد. همچنین ارزش سهام شرکت «Arcadium» در بورس نیویورک در معاملات بازار پیش از عرضه (فرایند خرید و فروش دارایی‌هایی که تصمیم به لیست‌ شدن آن‌ها در صرافی‌ها گرفته شده است)، حدود ۶۰ درصد افزایش را به ثبت رساند اما در ابتدای روز معاملاتی دوشنبه هفتم اکتبر ۲۰۲۴، ارزش سهام شرکت نامبرده با حدود ۳۰ درصد افزایش به ۳٫۰۸ دلار به ازای هر سهم رسید. بر همین اساس، ارزش جاری کل سهام شرکت «Arcadium» در روز دوشنبه هفتم اکتبر ۲۰۲۴، حدود ۳٫۳ میلیارد دلار گزارش شد.

 

ارزش سهام شرکت «Arcadium» از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون
ارزش سهام شرکت «Arcadium» از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون

جوئل جکسون، استراتژیست فعال در شرکت «BMO» انتشار خبر احتمال ثبت قرارداد میان شرکت ریوتینتو و شرکت «Arcadium» را تنها در سطح یک شایعه توصیف کرد.

وی خاطرنشان کرد، فرایند ادغام و اکتساب میان دو شرکت «Allkem» و «Livent» که به تاسیس شرکت «Arcadium» ختم شده، تنها به دلیل از بین بردن تمایل شرکت‌های متقاضی خرید سهام دو شرکت ادغامی انجام شده است. در همین رابطه، می‌توان بیان کرد اگرچه طرفین قرارداد جزئیات روند مالی در خصوص فرایند ادغام و اکتساب انجام شده را فاش نکرده‌اند اما با این حال و به گزارش برخی از رسانه‌ها، ارزش معامله به ثبت رسیده میان دو شرکت «Allkem» و «Livent» رقمی بین چهار تا ۶ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

جکسون در ادامه مطرح کرد: البته باید این احتمال را در نظر گرفت که روند افزایشی ارزش سهام شرکت «Allkem» با در نظر گرفتن میانگین قیمت لیتیوم در محدوده ۱۸ هزار تا ۱۹ هزار دلار به ازای هر تن معادل کربنات لیتیوم (LCE)، ممکن این شرکت را به یکی از گزینه‌های احتمالی برای ادغام و اکتساب تبدیل کند.

طبق بررسی‌های انجام شده، به نظر می‌رسد بسیاری از فعالان بازار لیتیوم از توافق احتمالی میان دو شرکت ریوتینتو و «Arcadium» استقبال خواهند کرد.

فرانسیس ویدین، موسس و رئیس اجرایی شرکت «Vulcan Energy» بر این باور است که شرکت ریوتینتو قصد دارد حضور خود را در بازار لیتیوم از طریق افزایش ظرفیت تولید پررنگ‌تر کند. از این رو به دلیل استفاده از روش تولید استخراج مستقیم لیتیوم از دریاچه آب نمک که توسط شرکت «Arcadium» در مجاورت پروژه «A-DLE» قرار دارد و از قضا در مجاورت پروژه «Rincon» تحت مدیریت شرکت ریوتینتو واقع شده است، خرید سهام شرکت «Arcadium» یکی از گزینه‌های مطلوب برای شرکت «Rio Tinto» به شمار می‌رود.

وی در ادامه عنوان کرد: این واقعیت که شرکت ریوتینتو با تمرکز بر روش تولید استخراج مستقیم لیتیوم از دریاچه آب نمک قصد دارد سهم خود در بازار لیتیوم را افزایش دهد، بدین معناست که صنعت لیتیوم در آستانه موج سوم توسعه قرار دارد.

جاه‌طلبی‌های شرکت ریوتینتو در صنعت باتری

طی شش سال گذشته، شرکت «Rio Tinto» حضور خود را در صنعت باتری گسترش داده است. در سال ۲۰۱۸، طبق گزارش‌های دریافتی، شرکت مذکور تلاش کرد تا پنج میلیارد دلار از سهام شرکت «SQM» مستقر در شیلی، به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ لیتیوم در جهان را خریداری کند.

در ماه آوریل ۲۰۲۱، شرکت ریوتینتو تولید لیتیوم از سنگ‌های باطله در یک واحد تولید نیمه صنعتی واقع در معدن استخراج بورات‌ تحت مدیریت خود در ایالت کالیفرنیای آمریکا را آغاز کرد.

شرکت نامبرده در سال ۲۰۲۲ طی اقدامی دیگر در راستای افزایش سهم خود در بازار لیتیوم، سهام پروژه «Rincon» واقع در آرژانتین را خریداری کرد. طبق بررسی‌های انجام شده، حجم ذخایر لیتیوم پروژه «Rincon» دو میلیون تن کربنات لیتیوم معادل ذکر شده است.

در ادامه تلاش شرکت مذکور در راستای حضور قدرتمندتر در بازار لیتیوم، این شرکت در نظر دارد یک واحد تولید کربنات لیتیوم با گرید باتری در پروژه «Rincon» با ظرفیت سالانه سه هزار تن را راه‌اندازی کند و ۳۵۰ میلیون دلار سرمایه را بدین منظور اختصاص داده است. انتظار می‌رود واحد تولیدی نامبرده در اواخر سال جاری میلادی به مرحله بهره‌برداری برسد.

همچنین شرکت ریوتینتو در نظر دارد تا فرایند تولید در یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های لیتیوم تحت مدیریت خود یعنی معدن «Jadar» وقع در صربستان که ارزشی بالغ بر ۲٫۴ میلیارد دلار دارد را دوباره آغاز کند. لازم به یادآوری است که در پی اعتراضات گسترده علیه فعالیت در معدن مذکور به دلیل نگرانی‌های زیست‌محیطی، مجوز استخراج شرکت ریوتینتو در این معدن در سال ۲۰۲۲ لغو شد.

شرکت مذکور در ماه جولای ۲۰۲۴ با حضور در دادگاه توانست مجددا حق استخراج از معدن «Jadar» صربستان را به دست آورد اما باید مجوزهای لازم از این کشور به منظور آغاز فرایند تولید در معدن نامبرده شده را اخذ کند.

در همین راستا، روز دوشنبه هفتم اکتبر ۲۰۲۴، پارلمان صربستان بررسی لایحه ممنوعیت استخراج و اکتشاف لیتیوم و بورات در این کشور را آغاز کرد. در صورت تصویب قانون پیشنهادی، عملا امکان استخراج پروژه معدن «Jadar» برای شرکت ریوتینتو وجود نخواهد داشت.

لازم به ذکر است که در حال حاضر ظرفیت سالانه تولید کربنات لیتیوم تصفیه شده باتری در معدن «Jadar» حدود ۵۸ هزار تن اعلام شده که با این احتساب، معدن مذکور بزرگ‌ترین معدن لیتیوم اروپا خواهد بود.

منبع: فلزات آنلاین

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.