جستجو

چین به اوج تقاضای مس خود تا حدود سال 2030 خواهد رسید، به گفته‌ی یک پژوهشگر دولتی، که می‌تواند نگاهی متفاوت نسبت به دیدگاه‌های خوش‌بینانه درباره‌ی چشم‌انداز این فلز ارائه دهد.


در حالی که شرکت توسعه اطلاعات پکن آنتایکه (Beijing Antaike Information Development Co) پیش‌بینی می‌کند تقاضا در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش قابل توجهی خواهد داشت – که موضوع مورد توجه خوش‌بینانه در رابطه با مس است – اما این شرکت همچنین اثرات ناشی از کندی اقتصاد چین و جایگزینی مس با آلومینیوم توسط خریداران را نیز مد نظر دارد.

رشد تقاضای چین در پنج سال منتهی به 2030 به طور متوسط 1.1 درصد خواهد بود، در حالی که این عدد در پنج سال منتهی به 2025، 3.9 درصد بود، همچنین شدت استفاده از مس در سرمایه‌گذاری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در حال کاهش است، زیرا صنایع به کاهش مصرف و یا یافتن مواد جایگزین روی می‌آورند.

در نیمه‌ی دهه‌ی گذشته، پیش‌بینی‌های متعددی در مورد مس ارائه شده است که عمدتاً بر این فرض استوار بوده‌اند که معادن جهان قادر به پاسخگویی به تقاضای طولانی‌مدت نخواهند بود.قیمت‌ها امسال به رکورد بیش از 11,000 دلار در هر تن رسیدند، در میان نشانه‌های ظهور فشار در عرضه، اما از آن زمان با کندی اقتصاد چین قیمت مس کاهش یافته و در حال حاضر نزدیک به 9,500 دلار در بورس فلزات لندن قرار دارد و به سمت چهارمین کاهش هفتگی خود پیش می‌رود.

از جمله خطرات کلیدی در پیش‌بینی “اوج تقاضا تا سال 2030” می‌توان به قدرت آینده صادرات تولیدی چین و یا جابجایی کارخانه‌ها به خارج از کشور اشاره کرد.مصرف ترکیبی چین از مس در صنایع خودروهای الکتریکی و همچنین انرژی‌های خورشیدی و بادی تا سال 2030 به 3.1 میلیون تن خواهد رسید، که این میزان 26 درصد از کل تقاضای کشور خواهد بود، در حالی که در سال 2023 این رقم 15 درصد بوده است.

منبع: کانال انجمن مس ایران

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.