سرمایهگذاری عظیم چین در معادن خارجی
در سال 2023، چین بیش از 21 میلیارد دلار در قالب سرمایهگذاری و قراردادهای ساختوساز در بخش معدن هزینه کرد. این میزان، بالاترین سطح مشارکت چین در معادن جهانی از زمان آغاز سرمایهگذاری خارجی گسترده توسط شی جینپینگ در سال 2013 است.
کنترل راهبردی بر مواد معدنی حیاتی
چین به لطف تخصص فنی و توانایی تأمین مالی پروژههای عظیم، در حال تقویت تسلط خود بر زنجیره تأمین فلزات است. سیاستگذاران چینی از این نفوذ راهبردی توسط شرکتهای داخلی، حتی خصوصی حمایت میکنند.
نفوذ چین در بازارهای جهانی
این کشور تولید و پالایش بسیاری از مواد معدنی را در اختیار دارد و اخیراً با محدودیتهای صادراتی بر تنگستن و سایر فلزات حیاتی، قدرت خود را در واکنش به تعرفههای آمریکا به نمایش گذاشت. اتحادیه اروپا، ژاپن و آمریکا نسبت به وابستگی بیشازحد به چین در زنجیره تأمین فلزات ابراز نگرانی کردهاند.
تسلط بر فلزات باتری و عناصر نادر خاکی
چین بیش از 50% تولید جهانی لیتیوم، کبالت و منگنز را در اختیار دارد و در سال 2023، 69% از تولید عناصر نادر خاکی جهان را تأمین کرده است. در حالی که آمریکا به دنبال تأمین این مواد از طریق شرکای تجاری مانند کانادا و استرالیا است، چین روابط خود را با کشورهای آفریقایی که بهزودی از بزرگترین تولیدکنندگان لیتیوم خواهند شد تقویت کرده است.
محدودیت صادرات فناوریهای کلیدی
چین نهتنها منابع معدنی را کنترل میکند، بلکه با محدودیت صادرات تجهیزات و فناوریهای فرآوری مواد معدنی، تلاشهای غرب برای توسعه معادن جدید را به چالش کشیده است.
منبع: کانال تلگرامی جهان مس