جستجو

اختصاصی معدن‌مدیا؛

طبق نظرسنجی انجام‌شده توسط پلتس در تاریخ ۱۲ ژوئن، فضای بازار فولاد نهایی و مواد اولیه در ماه ژوئن نسبت به ماه مه بهبود یافته است، زیرا فعالان بازار شاهد افزایش قیمت‌های پیشنهادی نقطه‌ای از سوی کارخانه‌های داخلی برای فولاد نهایی بودند و قیمت قراضه آهن برای ژوئن نیز در سطح ثابتی باقی ماند. این اتفاقات پس از اعلام رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ مبنی بر دو برابر شدن تعرفه واردات فولاد به ۵۰ درصد رخ داد.

با این حال، شرکت‌کنندگان نظرسنجی نسبت به افزایش احتمالی قیمت‌ها محتاط هستند؛ چرا که با وجود تقاضای ضعیف و عرضه فراوان داخلی، احتمال نوسانات قیمتی وجود دارد.

در بین تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان، معامله‌گران و مصرف‌کنندگان نهایی آمریکایی که در نظرسنجی شرکت کردند، ۵۶.۳ درصد گفتند که قیمت فولاد نهایی در ماه ژوئن افزایش خواهد یافت، در حالی که در ماه مه هیچ‌یک از پاسخ‌دهندگان انتظار افزایش قیمت نداشتند. همه پاسخ‌دهندگانی که به افزایش قیمت ژوئن اشاره کردند، پیش‌بینی کردند این افزایش کمتر از ۵ درصد خواهد بود. همچنین، ۳۱.۳ درصد انتظار داشتند قیمت‌ها در ژوئن بدون تغییر باقی بماند (در مقابل ۱۹ درصد در ماه مه) و تنها ۱۲.۵ درصد پیش‌بینی کردند که قیمت‌ها کاهش خواهد یافت (در مقابل ۸۱ درصد در ماه مه).

پلتس در تاریخ ۱۱ ژوئن، قیمت ورق گرم آمریکا را ۸۶۵ دلار به ازای هر تن (تحویل درب کارخانه) ارزیابی کرد که ۵ دلار بالاتر از ارزیابی قبلی و ۲۵ دلار بالاتر از قیمت ۲۹ مه است. این رشد پس از اعلام رسمی افزایش تعرفه‌ها در ۳۰ مه رخ داده است.

قیمت‌های پیشنهادی نقطه‌ای کارخانه‌ها از ابتدای ژوئن روندی صعودی داشته است. پیشنهادهای مکرر در محدوده ۸۷۰ تا ۹۰۰ دلار به ازای هر تن (EXW) از سوی کارخانه‌های منطقه میدویست شنیده شده که زمان تحویل سه تا چهار هفته‌ای دارند. برخی تولیدکنندگان نیز از افزایش سفارش‌ها پس از اعلام افزایش تعرفه‌ها خبر داده‌اند.

با این حال، نگرانی‌هایی درباره اینکه افزایش قیمت‌ها صرفاً ناشی از تعرفه‌هاست و نه بهبود واقعی در مصرف نهایی، وجود دارد.

یکی از معامله‌گران گفت: «همه می‌خواهند قیمت‌ها را به خاطر تعرفه‌ها بالا ببرند.» این فعال بازار افزود که کمبودی در بازار نقطه‌ای وجود ندارد و تقاضای قوی هم دیده نمی‌شود؛ در نتیجه، بیشتر خریداران در حاشیه باقی خواهند ماند و هرگونه افزایش قیمت محدود خواهد بود.

یکی از منابع فعال در مرکز خدماتی منطقه میدویست گفت: «زمان تحویل کارخانه‌ها همچنان کوتاه تا متوسط است و ظرفیت تولید در دسترس به‌وفور وجود دارد.» وی افزود که زمان تحویل ورق گرم در هفته اول جولای است. سایر شرکت‌کنندگان نیز گفتند برخی کارخانه‌ها همچنان در حال تحویل سفارش‌های نقطه‌ای ماه ژوئن هستند.

برخی دیگر از فعالان بازار اذعان داشتند که قیمت فولاد نهایی نورد تخت احتمالاً در کوتاه‌مدت تحت تأثیر افزایش تعرفه‌ها روند صعودی خواهد داشت، اما نگرانی‌هایی در مورد نوسانات قیمتی موجودی‌های انبار وجود دارد.

یکی از توزیع‌کنندگان گفت: «افزایش تعرفه فقط به نفع کارخانه‌های فولاد آمریکاست که از قبل هم سودده بودند. شاید این در بلندمدت به نفع کل صنعت باشد، اما در کوتاه‌مدت برای هر کسی در آمریکا که فولاد می‌سازد، می‌فروشد یا می‌خرد، بسیار دردناک خواهد بود. انبارهای معوق ما حالا تبدیل به بار سمی و مبهم‌تری شده‌اند.»

در زمینه تقاضا، ۵۶.۳ درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که سطح مصرف در ژوئن بدون تغییر خواهد بود، در حالی که ۴۲.۹ درصد چنین نظری درباره ماه مه داشتند. سهم افرادی که انتظار کاهش تقاضا در ژوئن را داشتند، ۳۱.۳ درصد بود (در مقابل ۵۲.۴ درصد در ماه مه) و ۱۲.۵ درصد هم پیش‌بینی افزایش کمتر از ۵ درصدی داشتند (در مقابل ۴.۸ درصد در ماه مه).

در موضوع موجودی، بیشتر شرکت‌کنندگان گفتند که سطح موجودی در ژوئن ثابت یا کاهشی خواهد بود. در این گروه، ۴۳.۸ درصد گفتند موجودی بدون تغییر خواهد بود (در مقابل ۶۱.۹ درصد در مه). سهم کسانی که گفتند موجودی کاهش خواهد یافت، ۳۷.۵ درصد بود که نسبت به ۹.۵ درصد در مه افزایش چشمگیری داشت. ۱۸.۸ درصد نیز انتظار افزایش موجودی را داشتند (در مقابل ۲۸.۶ درصد در مه).

در زمینه تولید، ۳۷.۵ درصد انتظار ثبات نرخ تولید را داشتند (در مقابل ۷۱.۴ درصد در مه). ۳۷.۵ درصد گفتند سطح تولید در ژوئن افزایش می‌یابد (در مقابل ۹.۵ درصد در مه) و ۲۵ درصد نیز انتظار کاهش تولید را داشتند (در مقابل ۱۹ درصد در مه).

در مورد مواد اولیه، ۶۲.۵ درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند قیمت‌ها در ژوئن ثابت خواهد بود (در مقابل ۲۳.۸ درصد در مه). سهم افرادی که انتظار افزایش قیمت مواد اولیه در ژوئن را داشتند، ۲۵ درصد بود، در حالی که در ماه مه هیچ‌کس چنین پیش‌بینی‌ای نداشت. ۱۲.۵ درصد نیز پیش‌بینی کاهش قیمت مواد اولیه را داشتند (در مقابل ۷۶.۲ درصد در مه).

شاخص روزانه پلتس برای قراضه خردشده در منطقه میدویست آمریکا، در تاریخ ۱۱ ژوئن در سطح ۳۸۰ دلار به ازای هر تن (تحویل داده‌شده) باقی ماند. قیمت قراضه بوشلینگ شماره یک نیز در همان تاریخ در سطح ۴۲۵ دلار در هر تن در هر دو منطقه میدویست و جنوب‌شرق آمریکا ثابت باقی ماند.

قیمت قراضه‌های تحویلی در ماه ژوئن نسبت به ماه مه بدون تغییر بود، زیرا پس از اعلام افزایش تعرفه‌ها، نگرش بازار نسبت به قیمت ورق گرم تغییر کرد. رشد محدود قیمت HRC باعث شد کارخانه‌های آمریکایی قیمت ثابت برای قراضه در ماه ژوئن را بپذیرند.

منبع: ترجمه معدن‌مدیا از spglobal

لازم به ذکر است مسئولیت حقوقی تمامی محتواهای تولیدی معدن‌مدیا به عهده رسانه «نوآوران معدن» با شناسه مجوز 88190 می‌باشد؛ سایر محتواهای درج‌شده بازنشر و با ذکر منبع است.